IndonesieNU

Satéparade in Samarra Pasar Sate & Wine

Satéparade in Samarra PasarSate & Wine

24-08-2015 | Advertorial
Saté. Wanneer je op bezoek bent in Indonesië, mag dit populaire gerecht niet op je culinaire verlanglijstje ontbreken. Een van de beste restaurants om van saté te genieten is Samarra Pasar Sate & Wine in Jakarta.
Samarra Pasar Sate & Wine ligt in hartje Jakarta en is onderdeel van de prestigieuze Tugu Hotels & Restaurants Group. Het restaurant ontleent zijn naam aan de Iraakse oude stad Samarra en heeft als thema de Perzische architectuur. Wanneer je hier binnenloopt, kom je in een sfeer terecht waar romantische verhalen en mythes over deze eeuwenoude stad weer herleven.

Dat Tugu Hotels & Restaurants Group als thema de Perzische architectuur heeft gekozen, en verschillende soorten saté op de menukaart heeft geplaatst, is niet zonder reden. Arabische en Perzische handelaren droegen namelijk bij aan de ontwikkeling van Batavia.

Met de komst van Arabische, Perzische, Tamil en Gujarat immigranten, begon saté aan populariteit te winnen. Met name saté gemaakt van geiten- en schapenvlees - zeer geliefd onder Arabarieren - was zeer in trek. Saté werd aan het begin van de 19de eeuw bedacht door straatverkopers op Java.
 
Samarra
Foto: Samarra Pasar Sate & Wine

Een aanrader op de menukaart is 'Sate Iboe Sarongan Tanah Djawa & Bali', met als hoofdgerecht verschillende soorten saté. 'Sate Iboe Sarongan Tanah Djawa & Bali', is niet zomaar een gangenmenu. Er gaat een hele parade aan vooraf: de zogeheten satéparade.

Samarra
Foto: Samarra Pasar Sate & Wine

In een ver verleden vonden er in afgelegen dorpjes op Bali en Java elke avond kleurrijke satéparades plaats. Satéverkoopsters liepen elke avond gezamenlijk naar de plaatselijke markt waar zij saté aan de man probeerden te brengen. Gekleed in hun allermooiste sarong en kebaya, droegen zij op hun rug een mand met daarin heerlijke saté. Daarbij brachten zij op een verleidelijke manier liederen ten gehore in de hoop daarmee klanten voor zich te winnen. Ook schreeuwden zij daarbij  'Sate Yam!!!!' [Sate Ayam, kipsaté] om de aandacht van kopers te trekken.

Samarra

Tegen het einde van de avond, na sluiting van de markt, telden de vrouwen het aantal verkochte satés en gaven de zogeheten 'saté maffiabaas' - de leverancier van de saté - zijn commissie.

Samarra
Foto: Samarra Pasar Sate & Wine

De satéparade, onderdeel van de vergeten geschiedenis van Indonesië, is weer tot leven gebracht door Tugu Hotels & Restaurants Group. Reserveren van deze onvergetelijke ervaring kan alleen bij minimaal 10 personen.

Een andere heerlijke optie is Pasar Sate Samarra, zonder parade (voor 3 personen). Los saté bestellen kan natuurlijk ook!

Samarra
Foto: Samarra Pasar Sate & Wine
 

Samarra Pasar Sate & Wine
Jl. Kebon Sirih Raya 77 • Jakarta Pusat • Indonesia 
 

Leadfoto: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

De mangrovebossen van Jakarta

De mangrovebossen van Jakarta

10-08-2015 | Ervaar Jakarta
Als je aan Jakarta denkt, denk je misschien aan een grote, drukke stad met hoge wolkenkrabbers, moderne winkelcentra, en...
Meer »
De Chinese wijk in Tangerang

De Chinese wijk in Tangerang

23-02-2015 | Ervaar Jakarta
Chinees schrift prijkt op de voorgevels van huizen aan weerszijden van de zijstraat die wij zijn ingeslagen. In een aant...
Meer »
5 topattracties in Jakarta

5 topattracties in Jakarta

18-03-2013 | Ervaar Jakarta
Laat Jakarta niet alleen maar een transitstad zijn voor je verdere reis door Indonesië. De Indonesische hoofdstad h...
Meer »
Ervaar Hotel Tugu Malang

Ervaar Hotel Tugu Malang

02-04-2015 | Advertorial
Je bent nog niet in Malang geweest als je nog niet in Hotel Tugu Malang hebt overnacht. In dit zeer unieke en gerieflijk...
Meer »
Pakketreis: Het serene Blitar

Pakketreis: Het serene Blitar

11-03-2015 | Individuele tour Oost-Java
4 dagen/3 nachten Blitar voor € 163,- per persoon. Overnacht in Blitar in een uniek boetiekhotel van internationale...
Meer »
Ervaar Hotel Tugu Blitar

Ervaar Hotel Tugu Blitar

28-07-2014 | Advertorial
In het centrum van het rustige en gerieflijke stadje Blitar, staat het idyllische Hotel Tugu Blitar. In dit gebouw uit 1...
Meer »
Ervaar Blitar op de fiets

Ervaar Blitar op de fiets

27-07-2014 | Advertorial
Voel de wind door je haren. Zie de groene rijstvelden langs je voorbijtrekken. Snuif de zoete geur van Javaanse suiker o...
Meer »
Ervaar Jakarta

Ervaar Jakarta

01-06-2014 | Rubriek
Op het gebied van cultuur, nachtleven, eten en winkelen heeft Jakarta zeer veel te bieden. In de rubriek 'Jakar...
Meer »
Ervaar Indonesië in 1 dag!

Ervaar Indonesië in 1 dag!

15-01-2014 | Ervaar Jakarta
Indonesië ervaren in 1 dag? Dat kan in de Indonesische hoofdstad Jakarta en wel in Taman Mini Indonesia Indah (TMII...
Meer »
Dit is Oud-Batavia

Dit is Oud-Batavia

27-05-2013 | Ervaar Jakarta
Batavia kennen we allemaal wel: de hoofdstad van het voormalige Nederlands-Indië. Oud-Batavia is echter nog niet zo...
Meer »
Ervaar Malang op de fiets

Ervaar Malang op de fiets

03-07-2014 | Advertorial
Een van de manieren om Malang (Oost-Java) van dichtbij te ervaren, is door middel van een fietstocht. Een gids leidt je ...
Meer »