IndonesieNU

Sluiting rosse buurt Surabaya stuit op veel protest

Sluiting rosse buurt Surabayastuit op veel protest

20-05-2014 | Gang Dolly
De sluiting van Gang Dolly gaat niet zonder protest. Honderden mensen voerden maandag 19 mei actie tegen de sluiting van de rosse buurt in Surabaya, Oost-Java. De groep actievoerders bestaat uit sekswerkers, pooiers en de bewoners van Gang Dolly.
Tegenover het Indonesische persbureau Antara zegt actievoerder Anik dat het stadsbestuur van Surabaya nooit met de bewoners in gesprek is gegaan over de sluiting van de rosse buurt. Volgens Anik zijn veel bewoners voor hun levensonderhoud afhankelijk van Gang Dolly.


     Moraal


‘Er is nooit met ons gesproken over de plannen om Dolly te sluiten. Wij zijn alleen benaderd door religieuze leiders die ons te woord stonden over moraal’, aldus Anik.

De actievoerders eisen dat de burgemeester van Surabaya, Tri Rismaharini, het plan om Dolly te sluiten, intrekt. De sluiting van Gang Dolly staat gepland op 19 juni 2014, nog vóór het begin van de vastenmaand. Dolly is de grootste rosse buurt van Indonesië en is opgericht in het voormalige Nederlands-Indië door de Nederlandse Dolly van der Mart [Lees ook: Surabaya sluit grootste buurt van Indonesië].

Foto: Google Maps

Gerelateerde artikelen

18 juni, het einde voor Gang Dolly

18 juni, het einde voor Gang Dolly

17-06-2014 | Grootste rosse buurt van Indonesië
Woensdag 18 juni is het zover. Dan sluit het stadsbestuur van Surabaya Gang Dolly [Lees ook: Surabaya sluit grootste ros...
Meer »