IndonesieNU

Ervaar Indonesië in 1 dag!

Ervaar Indonesië in 1 dag!

15-01-2014 | Ervaar Jakarta
Indonesië ervaren in 1 dag? Dat kan in de Indonesische hoofdstad Jakarta en wel in Taman Mini Indonesia Indah (TMII), 'Miniatuurpark van het Mooie Indonesië'. In het park kun je o.a traditionele huizen uit alle hoeken van de Indonesische archipel bezichtigen.
Taman Mini Indonesia Indah is een initiatief van Tien Soeharto (Ibu Tien), de echtgenote van de tweede president van Indonesië, Soeharto. De bouw begon in 1972 en de officiële opening was op 20 april 1975. Naar verluidt was Ibu Tien, tijdens een bezoek aan Nederland in 1970, zo onder de indruk geraakt van Madurodam, dat ze bij thuiskomst in Indonesië meteen ging werken aan een Indonesische versie van dit Nederlandse miniatuurpark. 


     Vele malen groter


TMII is de Indonesische versie van Madurodam maar dan veel en veel groter. Ter vergelijking: Madurodam beslaat een totaaloppervlak van 62.630 m2. Taman Mini heeft een totaaloppervlak van zo'n 150 hectare! Het park te voet verkennen, is, denken wij, voor de meesten van ons niet weggelegd.

Het park is zo groot dat de meeste buitenlandse toeristen, net als het gros van de Indonesische bezoekers, er voor zullen kiezen om Taman Mini met de auto te verkennen. Klik hier voor de interactieve plattegrond van TMII.

In het park zijn er echter ook andere manieren om je te verplaatsen. Zo rijden er bijvoorbeeld shuttlebussen en minitreintjes rond. Let wel op: voor deze faciliteiten dient wel betaald te worden. Hetzelfde geldt voor de verschillende attracties in het park.

Taman Mini Indonesia Indah

In Taman Mini krijgen bezoekers een overzicht van de verschillende culturen die Indonesië rijk is. Het park bestaat uit meerdere paviljoens van traditionele huizen uit verschillende delen van het land. Zo vind je er bijvoorbeeld woningen van de Dayak, Batak en de Papua-gemeenschap. Hier kunnen bezoekers informatie verkrijgen over de geschiedenis, kunst en cultuur in een bepaald gebied. 

In tegenstelling tot Madurodam, waar gebouwen in het klein zijn weergegeven, zijn de traditionele huizen in Taman Mini meestal op ware grootte nagebouwd. 

Taman Mini Indonesia Indah

In het park zijn niet alleen traditionele huizen te bezichtigen. Taman Mini bestaat ook uit meerdere kleine parken en tuinen, zoals een insectentuin, bloementuin en orchideeëntuin, diverse musea en een kunstmatig aangelegd meer met daarin diverse eilanden in de Indonesische archipel. Tip: Ga eens met de kabelbaan over het meer: een leuke ervaring!

In het park vind je verschillende gebedshuizen zoals een moskee, een hindoe-tempel, een boeddhistische tempel, een katholieke en een protestantse kerk. Deze gebedshuizen worden nog actief gebruikt. 

Taman Mini beschikt tevens over een fraai vogelpark (Taman Burung) waarin volières staan met allerlei vogelsoorten: Taman Burung. 

Taman Burung Jakarta

 

     Praktische Informatie


Taman Mini Indonesiah Indah ligt in Oost-Jakarta en is eenvoudig te bereiken via de tolweg. 

Taman Mini Indonesia Indah

Adresgegevens: Jl. Raya Taman Mini, Jakarta
Openingstijden: 07.00 - 21.00 uur
Toegangsprijzen: 10.000 rupiah p.p en 10.000 rp. per auto
Kabelbaan: 30.000 rupiah p.p
Minitrein: 10.000 rupiah p.p
Klik hier voor de volledige prijzenlijst.
 

 

Let op: Prijswijzigingen voorbehouden
Foto's: Indonesiënu
 

Gerelateerde artikelen

Ervaar Jakarta

Ervaar Jakarta

01-06-2014 | Rubriek
Op het gebied van cultuur, nachtleven, eten en winkelen heeft Jakarta zeer veel te bieden. In de rubriek 'Jakar...
Meer »
5 topattracties in Jakarta

5 topattracties in Jakarta

18-03-2013 | Ervaar Jakarta
Laat Jakarta niet alleen maar een transitstad zijn voor je verdere reis door Indonesië. De Indonesische hoofdstad h...
Meer »
De mangrovebossen van Jakarta

De mangrovebossen van Jakarta

10-08-2015 | Ervaar Jakarta
Als je aan Jakarta denkt, denk je misschien aan een grote, drukke stad met hoge wolkenkrabbers, moderne winkelcentra, en...
Meer »
De Chinese wijk in Tangerang

De Chinese wijk in Tangerang

23-02-2015 | Ervaar Jakarta
Chinees schrift prijkt op de voorgevels van huizen aan weerszijden van de zijstraat die wij zijn ingeslagen. In een aant...
Meer »
Dit is Oud-Batavia

Dit is Oud-Batavia

27-05-2013 | Ervaar Jakarta
Batavia kennen we allemaal wel: de hoofdstad van het voormalige Nederlands-Indië. Oud-Batavia is echter nog niet zo...
Meer »