IndonesieNU

Toerist uit Wit-Rusland valt van klif in Kuta

Toerist uit Wit-Rusland valtvan klif in Kuta

29-10-2019 | Nieuws
Reddingswerkers op Bali zijn op zoek naar een 34-jarige toerist uit Wit-Rusland. De man zou op zondag (27/10/2019) rond 18.00 uur van een 133 meter hoge klif zijn gevallen in Tanjung Mebulu, Zuid-Kuta. Hij was vermoedelijk uitgegleden tijdens het maken van een selfie.
Volgens ooggetuigen was de toerist een selfie aan het maken toen hij opeens uitgleed en van de klif af viel. Reddingswerkers konden pas de volgende ochtend een zoekoperatie beginnen wegens hoogtij en omdat het al donker was. Tot op heden ontbreekt nog elk spoor van het slachtoffer. 

Vermoed wordt dat de man in eerste instantie op de rotsen terecht is gekomen, maar door de golven en de sterke stroming in zee werd gesleurd. In een auto die in de buurt stond geparkeerd vond de politie de portemonnee en de mobiele telefoon van het slachtoffer. 

Tanjung Mebulu ligt dichtbij de zeetempel van Uluwatu, waar bij zonsondergang de beroemde apendans kecak te zien is.
 

     Dodelijke selfies bij Devil’s Tears
 

In augustus dit jaar viel er bij de populaire toeristische trekpleister Devil’s Tears op het eilandje Nusa Lembongan, ten zuidoosten van Bali, een vrouw van de klif tijdens het maken van selfies. Zij heeft de val niet overleefd. Een man uit India viel in mei van de rotsen bij Devil’s Tears. Van hem ontbreekt elk spoor. 

 

De lokale autoriteiten hebben eerder deze maand bij Devil's Tears hekken geplaatst die toeristen meer veiligheid moeten bieden.

Gerelateerde artikelen

Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »