IndonesieNU

Tongseng, rode parasols en salsa

Tongseng, rode parasols ensalsa

30-04-2013 | Ervaar Bali

Struinend op een doordeweekse avond door de Jalan Danau Tamblingen in Sanur, Bali, stuiten we op dit alleraardigst restaurant. Rode parasols en schaduwrijke bomen sieren het buitenterras. Een jong Indonesisch stelletje danst vurig en vol passie op de salsa muziek. Een grote ventilator gericht op het danspaar, zorgt voor enige verkoeling.

De bezoekers van Cafe Batujimbar kijken vol bewondering naar het enthousiasme dat het duo uitstraalt.


     De taartjes zouden onze eetlust wel eens kunnen bederven.

 

Het terras zit vol. We zoeken ons heil dan maar binnen. Achter in het restaurant zien we nog een aantal lege tafels. We komen langs een vitrine vol kleurrijke taarten en cakejes. Werkelijk een genot om te zien.

Snel lopen we verder. We zijn hier namelijk voor een diner. De taartjes zouden onze eetlust wel eens kunnen bederven, én ons figuur.

 

We nemen plaats. De serveerster brengt ons de menu- en drankenkaart. Er is een ruime keuze aan westers en traditioneel, Indonesisch eten. We nemen een tonijn- advocadosalade, ayam bakar rica-rica (pittig kipgerecht), en tongseng kambing (stoofgerecht met geitenvlees).


Tijdens het wachten op de bestelling nemen we een Batujimbar Healthy Juice en een Batujimbar Classic Juice, lekkere drankjes boordevol fruit.

Cafe Batujimbar, restaurants, Bali

Buiten beweegt het danspaar nog steeds op de ritme van de muziek. Hun energie werkt aanstekelijk. Verscheidene bezoekers wagen een gokje op de dansvloer.

En wij? Wij genieten ondertussen van onze maaltijd.
 

Foto's: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Vliegeren populair op Bali

Vliegeren populair op Bali

04-08-2014 | Ervaar Bali
Vliegeren is erg populair op Bali. Elk jaar vindt er in Sanur, in de maand juli of augustus, het internationale vliegerf...
Meer »
Aapjes kijken in Ubud

Aapjes kijken in Ubud

02-05-2013 | Ervaar Bali
Een bezoek aan Ubud is niet compleet zonder een bezoek aan het apenbos Monkey Forest. Je kunt hier heerlijk wandelen. De...
Meer »
Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

14-03-2018 | Ervaar Bali
Voordat Bali een dag van absolute stilte ingaat, is het eerst tijd voor Ogoh-Ogoh dat uitbundig wordt gevierd. De Baline...
Meer »
Ervaar Bali

Ervaar Bali

01-06-2014 | Rubriek
In de rubriek 'Bali' vind je alle artikelen en video's over het prachtige eiland Bali. Je kunt hier informat...
Meer »
Eerlijke oorbellen uit Bali

Eerlijke oorbellen uit Bali

03-05-2013 | Goed Doen
Meer zelfvertrouwen, de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen en een betere toekomst. Dit betekent eerlijke hande...
Meer »
5 topattracties op Bali

5 topattracties op Bali

30-04-2013 | Ervaar Bali
IndonesiëNU houdt van Bali en komt er graag, voor de rust, natuur, cultuur, maar ook voor de toeristische drukte. W...
Meer »