IndonesieNU

Twee etages standbeeld GWK op Bali in 2019 geopend voor publiek

Twee etages standbeeld GWK opBali in 2019 geopend voorpubliek

30-11-2018 | Nieuws
In 2019 mogen toeristen standbeeld Garuda Wisnu Kencana (GWK) in het gelijknamige cultureel park in Ungasan, Zuid-Bali, van binnen bekijken. Bezoekers krijgen toegang tot de achtste en drieëntwintigste verdieping van GWK. Dat meldt de Indonesische nieuwssite Kompas.
Als het aan het parkbeheer ligt, mogen bezoekers de twee verdiepingen ergens in februari 2019 betreden. Een exacte datum kan het parkbeheer echter nog niet noemen. Elke ruimte biedt plaats aan 100 tot 150 mensen.

Op de 8e verdieping krijgen toeristen uitleg over de kunstenaars en andere mensen die betrokken zijn geweest bij de bouw van standbeeld GWK. Op de 23e verdieping kunnen toeristen terecht voor informatie over het bouwproces dat bijna 30 jaar heeft geduurd. Tevens beschikt deze verdieping over een balkon dat uitkijkt over het noorden en het zuiden. 

Bezoekers die een kijkje willen nemen in het standbeeld moeten wel een extra bijdrage betalen bovenop de entreeprijs van het park. Het is echter nog niet duidelijk om wat voor bedrag het gaat.  

Garuda Wisnu Kencana bestaat uit 30 verdiepingen en is in september dit jaar officieel ingehuldigd door president Joko 'Jokowi' Widodo. Het 121 hoge meter standbeeld, ontworpen door de Balinese beeldhouwer I Nyoman Nuarta, is het derde hoogste standbeeld ter wereld, nog hoger dan het Vrijheidsbeeld in New York. Cultureel park GWK is dagelijks geopend van 08.00 uur tot 22.00 uur. 

Foto: Villa Sinar Cinta, Amed

Gerelateerde artikelen

Obama houdt vakantie op Bali

Obama houdt vakantie op Bali

23-06-2017 | Nieuws
Voormalig president van de VS Barack Obama opent begin juli 2017 het Congres van de Indonesische Diaspora dat plaatsvind...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-06-2018 | Nieuws
I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali is om 14.30 uur lokale tijd weer open voor vliegverkeer. De luchthaven ...
Meer »
Luchthaven Bali weer open

Luchthaven Bali weer open

29-11-2017 | Nieuws
Na twee dagen gesloten te zijn geweest, is I Gusti Ngurah Rai International Airport weer open voor het vliegverkeer.&nbs...
Meer »
In luxe verblijven op Bali?

In luxe verblijven op Bali?

11-11-2017 | Advertorial
Op zoek naar luxe accommodatie op Bali? Neem dan een kijkje op de website van Bali Vakantie Verhuur. Bali Vakantie ...
Meer »