IndonesieNU

Onbekende schutters schieten politieagenten dood

Onbekende schutters schietenpolitieagenten dood

17-08-2013 | Politie Indonesië doelwit van aanvallen
Onbekende schutters hebben 2 politieagenten doodgeschoten niet ver van de Indonesische hoofdstad Jakarta. Een aantal dagen eerder verrichtten veiligheidsdiensten meerdere arrestaties en schoten verdachten dood in een anti-terreur operatie. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de recente aanvallen op de politie en terroristische groeperingen. 
Vrijdagavond 16 augustus reed een politieagent op motor richting een politiebureau in Tangerang, aan de rand van Jakarta. Hij wist niet dat hij op dat moment werd gevolgd twee mannen, eveneens op een motor. De mannen schoten de agent door het hoofd en sloegen op de vlucht.

Tijdens de vlucht werden de daders achtervolgd door 4 agenten in een personenauto. De auto raakte in botsing met de motor en belandde in een greppel. Terwijl 1 van de politieagenten uit de auto probeerden te komen, schoten de daders hem dood. 

De 3 overgebleven agenten openden het vuur, maar de daders gingen er op een gestolen motor vandoor. Vermoedelijk raakte 1 van de daders gewond tijdens het vuurgevecht.

Het is de tweede aanval op de politie in minder dan twee weken. Een politieagent kwam op 7 augustus om het leven. Hij werd neergeschoten door een nog onbekende dader, tijdens de voorbereidingen op het Suikerfeest.

Volgens een woordvoerder van de politie zijn er overeenkomsten tussen de aanvallen. De politie bundelt alle krachten in de zoektocht naar de daders en onderzoekt hun motieven en de mogelijke banden met terroristische groeperingen. 

Foto: Rollan Budi

Gerelateerde artikelen

Jakarta onveilig voor vrouwen

Jakarta onveilig voor vrouwen

01-04-2014 | Onderzoek Indonesia Police Watch
Het geweld tegen vrouwen neemt toe in Jakarta. Dat blijkt uit onderzoek van Indonesia Police Watch (IPW), de toezichthou...
Meer »