IndonesieNU

Verdachte in verkrachtingszaak Jakarta pleegt zelfmoord

Verdachte in verkrachtingszaakJakarta pleegt zelfmoord

27-04-2014 | Jakarta International School
Het onderzoek naar de verkrachting van een 6-jarig Nederlands jongetje op de Jakarta International School (JIS) heeft een nieuwe wending genomen. Een van de verdachten heeft zichzelf van het leven beroofd.
Tegenover The Jakarta Globe vertelt politiewoordvoerder Rikwanto dat de verdachte bleekwater en andere vloeibare schoonmaakmiddelen had ingenomen. Dat deed hij op het toilet van het politiebureau.

De verdachte, die sinds zaterdagochtend (26/4) op het politiebureau werd ondervraagd over zijn vermeende rol in de verkrachtingszaak van een kleuter in maart dit jaar, had de politie gevraagd of hij even naar het toilet mocht gaan. Twee agenten begeleidden hem daar naartoe en bleven buiten staan wachten.

De agenten begonnen argwaan te krijgen toen zij na 5 minuten een krakend geluid hoorden. Zij drongen naar binnen en zagen verdachte liggend op de vloer met om zich heen flessen met bleekwater en andere schoonmaakmiddelen.

Met spoed werd de verdachte naar het ziekenhuis vervoerd waar hij zaterdag om 18.00 uur dood werd verklaard.

‘We vermoeden dat hij de schoonmaakmiddelen innam omdat hij zich schaamde voor zijn daden’, aldus politiewoordvoerder Rikwanto in The Jakarta Globe

In de verkrachtingszaak van een 6-jarige kleuter van de JIS heeft de politie vijf mensen aangemerkt als verdachte. De vijf, waaronder een vrouw, werkten als schoonmaker op de internationale school in de Indonesische hoofdstad.

Inmiddels heeft zich een tweede mogelijke slachtoffer gemeld in de verkrachtingszaak in Jakarta. 


     Pedofiel op de JIS


De Jakarta International School staat ook in de mediabelangstelling omdat er in de periode 1992-2002 een pedofiel heeft gewerkt. De FBI doet onderzoek naar de man die zichzelf eind maart 2014 van het leven heeft beroofd. De man, William James Vahey heeft de afgelopen vier decennia als leraar gewerkt op internationale scholen wereldwijd, waaronder ook op de JIS.

De FBI denkt dat Vahey tenminste 90 slachtoffers (in de leeftijd van 12-14 jaar) heeft gemaakt.

Lees ook: FBI: Pedofiel werkte op internationale school Jakarta; Nederlandse jongetje in Jakarta seksueel misbruikt

Foto: Hostime

Gerelateerde artikelen

Jakarta onveilig voor vrouwen

Jakarta onveilig voor vrouwen

01-04-2014 | Onderzoek Indonesia Police Watch
Het geweld tegen vrouwen neemt toe in Jakarta. Dat blijkt uit onderzoek van Indonesia Police Watch (IPW), de toezichthou...
Meer »