IndonesieNU

2014 aftrap 1 miljoen zebrapaden in Indonesiƫ

2014 aftrap 1 miljoenzebrapaden in Indonesiƫ

20-09-2013 | Veiligere wegen?
Volgens Tempo gaat het Indonesische Ministerie van Transport vanaf volgend jaar beginnen met de aanleg van 1 miljoen zebrapaden verspreid over heel Indonesië. Het ministerie hoopt dat het land in 2014 alleen al, tenminste 100 duizend zebrapaden rijker is. 
De aanleg van 1 miljoen zebrapaden maakt deel uit van de campagne 'Action for Road Safety', die loopt van 2011 tot 2021. De campagne heeft als doel de veiligheid op de Indonesische wegen te promoten.

De zebrapaden zullen aangelegd worden in heel Indonesië in elke kabupaten en in elke stad.


     Meer veiligheid op de Indonesische wegen?


Het is echter nog maar de vraag of het plan van het Indonesische Ministerie van Transport het gewenste effect heeft en of de aanleg van de 1 miljoen zebrapaden zal kunnen bijdragen aan de veiligheid op de nationale wegen.

Wanneer we kijken naar de situatie in Indonesië zoals die nu is, dan zou je bijna denken dat zebrapaden er voor de sier bijliggen. Geen automobilist die het in zijn hoofd haalt voor een zebrapad te stoppen. En de enkeling die het wel doet, krijgt ervan langs met getoeter van de rij auto's achter zich.


     Gewoon doen!


Een drukke straat oversteken in Indonesië, en met name in de hoofdstad Jakarta, blijft een spannende bezigheid. Je kunt eindeloos wachten tot er (bijna) geen verkeer meer is. Óf, je doet alsof je neus bloedt en steekt, net als de Indonesiër, gewoon over, terwijl je met je handen stopgebaren maakt in de richting van het op jou afkomende verkeer. 

Op zich is er niets mis met de campagne 'Action for Road Safety'. De aanleg van nieuwe zebrapaden zou in dat kader zeker kunnen bijdragen aan meer veiligheid voor overstekende voetgangers. Het is alleen jammer dat de meeste weggebruikers in Indonesië de verkeersregels niet kennen of zich er gewoonweg niet om bekommeren. 

Gerelateerde artikelen

Jakarta onveilig voor vrouwen

Jakarta onveilig voor vrouwen

01-04-2014 | Onderzoek Indonesia Police Watch
Het geweld tegen vrouwen neemt toe in Jakarta. Dat blijkt uit onderzoek van Indonesia Police Watch (IPW), de toezichthou...
Meer »