IndonesieNU

Vijf gezondheidsvoordelen van papaja

Vijf gezondheidsvoordelen vanpapaja

23-03-2015 | Artikel
Vergeleken met ander fruit, biedt de papaja de meeste gezondheidsvoordelen. De vrucht, die in Indonesië rijkelijk groeit, is niet alleen goed voor het hart maar ook voor de spijsvertering. De vijf gezondheidsvoordelen van papaja:

1. Goed voor de spijsvertering

Wanneer je last hebt van een moeilijke stoelgang, is het goed om papaja’s te eten. De vrucht bevat vitamine B in de vorm van foliumzuur, vitamine B-6, vitamine B-1 en riboflavine, die zorgen voor een goede spijsvertering. Papaja kan helpen bij het voorkomen van constipatie en ondersteunt het spijsverteringsproces.

papaja
 

2. Goed voor de lijn

De vrucht is ideaal voor mensen die op dieet zijn. Papaja's zijn rijk aan voedingsstoffen, bevatten veel vezels en weinig calorieën. Goed voor de lijn dus. 

papaya vrucht
 

3. Snellere genezing

De papaja kan helpen de pijn te verminderen van mensen die lijden aan artritis of osteoporose. Door de anti-inflammatoire eigenschappen helpt de vrucht bij een snellere genezing.
 

4. Goed voor immuunsysteem

Als je vaak last hebt van terugkerende verkoudheid is het misschien een idee om de papaja in het voedingspatroon op te nemen. De vrucht zit boordevol vitamine C en geeft een boost aan je immuunsysteem.

daun papaya
 

5. Ook de bladeren zitten boordevol vitaminen

Niet alleen de vrucht maar ook de bladeren en de bloemetjes van de papaja zitten boordevol vitaminen. Papayabladeren bevatten het enzym papaïne. Papaïne wordt onder meer gebruikt bij het desinfecteren van brandwonden, het verwijderen van dode huidcellen, het verminderen van littekens, het behandelen van insectenbeten en darmziektes (zoals de ziekte van Crohn) en het bevorderen van de spijsvertering.

daun papaya

In Indonesië worden de bladeren en de bloemetjes verwerkt in diverse gerechten. Een welbekend gerecht in Indonesië is Garo Bunga Papaya uit Manado, Noord-Sulawesi. Papajabladeren en de bloemetjes zijn bitter. Gegeten in combinatie met rijst en sambal geeft het gerecht een ware smaaksensatie. 
 
Foto's: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

5 populaire tempe-gerechten

5 populaire tempe-gerechten

08-09-2015 | Culinair
Tempe is een typisch Indonesisch voedselproduct. Het is gezond en wij vinden het erg lekker. Tempe is gemaakt van sojabo...
Meer »
Groen in Indonesië

Groen in Indonesië

03-09-2015 | Artikel
Als wij aan groen denken, denken wij meteen aan gras. In Indonesië dan. Groen is de kleur van de natuur, het leven....
Meer »
5 populaire tahu-gerechten

5 populaire tahu-gerechten

15-09-2015 | Culinair
Tofoe, in het Indonesisch tahu, is een eiwitrijk sojaproduct. Tahu wordt net als tempe veel gebruikt als vleesvervanger....
Meer »
Blauw in Indonesië

Blauw in Indonesië

07-09-2015 | Artikel
Blauw is de kleur van rust en betrouwbaarheid. Het Indonesische woord voor blauw is biru. Biru in Indonesië is de k...
Meer »
Opstaan! Naar school!

Opstaan! Naar school!

31-08-2015 | Artikel
Als je in Indonesië loopt, zie je voor en na schooltijd vaak schoolkinderen met een schooluniform aan. In Nederland...
Meer »
Rood in Indonesië

Rood in Indonesië

17-03-2015 | Artikel
Rood heeft vele betekenissen. Het is de kleur van de liefde, van kracht en energie, maar ook van gevaar. Het Indonesisch...
Meer »
Hoe meer, hoe gezelliger!

Hoe meer, hoe gezelliger!

12-03-2015 | Artikel
Het lijkt of er in Indonesië meer brommers dan auto’s zijn op de weg. Het merendeel van de Indonesiërs k...
Meer »
Hoe kies je een rijpe durian?

Hoe kies je een rijpe durian?

09-03-2015 | Culinair
Dit artikel is speciaal voor durian-liefhebbers. De volgende vijf tips kunnen als leidraad dienen voor het kiezen van ee...
Meer »