IndonesieNU

Virgin Beach, verborgen paradijs aan de oostkust van Bali

Virgin Beach, verborgenparadijs aan de oostkust vanBali

25-03-2018 | Ervaar Bali
Bali is voor toeristen een geliefde bestemming voor een strandvakantie. Een aanrader is Virgin Beach, een wit zandstrand in het dorpje Perasi, Karangasem, Oost-Bali. 
Virgin Beach ligt in een prachtige natuurlijke omgeving. Het strand strekt zich uit langs een wonderschone baai die omgeven wordt door kliffen, veel groen en bomen. Een geschikte plek voor een zomerse strandwandeling.

Virgin Beach staat ook bekend als White Sand Beach, Pantai P(e)rasi (strand bij Perasi) of Pantai Pasir Putih (wit zandstrand). Het is een vrij rustig strand vergeleken met het populaire strandgebied bij Kuta dat in het zuiden van Bali ligt. 

In deze regio is Virgin Beach met name bekend geworden omdat de zandstranden in Noord-Oost Bali normaliter zwart zand hebben.
 
De golfslag in de baai is vrijwel altijd sterk tot zeer sterk.

Virgin Beach heeft in de loop der jaren een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Ondanks de vele warungs die langs het strand liggen, heeft Virgin Beach zijn charme niet verloren.

Dat kun je bijvoorbeeld zien aan de ongerepte natuur en het ontbreken van hotels of resorts. Alle warungs langs het strand gebruiken generators voor het opwekken van elektriciteit.
 
virgin beach bali karangasem
Kleurrijke parasols op Virgin Beach.
 
Vanwege de golfslag in de baai die vrijwel altijd sterk tot zeer sterk is, is Virgin Beach niet de meest ideale plek om te snorkelen. Doorzetters laten zich hier niet door tegenhouden. De zee bij Virgin Beach staat namelijk bekend om het rijke onderwaterleven.

Snorkeluitrusting is te huur bij het strand. Hetzelfde geldt voor zwemplankjes die ook populair zijn in gebruik.

Ook kun je een boottocht maken in een jukung, een traditionele vissersboot. De jukung vind je voornamelijk aan het zuidelijke deel van het strand dat het domein is van de lokale vissers die hun visnetten in de felle zon laten drogen. 
 
lokale visser virgin beach bali
Lokale visser. 

Heb je na de strandwandeling, het zwemmen of het snorkelen in zee zin in een lekker hapje. Langs het strand vind je verschillende warungs waar je de heerlijkste gerechten kunt krijgen. Bij de warung waar je eet, krijg je trouwens een gratis ligbed van waaruit je kunt genieten van de golven die het strand oprollen. 

Bezoekers van Virgin Beach hebben het ook vaak over een oude man met de gamelan, die graag vlak bij je ligbed een deuntje speelt. 
 
virgin beach karangasem visgerecht bali
Lekker vis eten bij Virgin Beach.

Virgin Beach ligt ongeveer 10 kilometer ten oosten van Candidasa. De weg richting het strand is kronkelig en het laatste stukje weg is zeer smal. Volg de bordjes met 'White Sand Beach'.

Er is inmiddels een nieuwe weg naar Virgin Beach met een prachtig panorama. Sinds vorig jaar is hier een nieuwe asfaltweg aangelegd. Via deze route kun je in tegenstelling tot de oude route helemaal met de auto tot aan het strand komen. Oudere mensen of mensen die kortademig of slecht ter been zijn, zijn hier zeker mee geholpen. 
 
virgin beach bali karangasem
Virgin Beach, het verborgen paradijs.

De vergezichten langs deze route zijn prachtig, deels met mooi uitzicht op de vulkaan Agung bij helder weer en deels met uitzicht op de kustlijn. Toegang tot het strandgebied via de nieuwe weg kost wel 10.000 rupiah (prijswijzigingen voorbehouden).

Vanuit Denpasar is het ongeveer twee uur rijden naar Virgin Beach. Ook vanuit Amed is dit witte zandstrand een geliefde dagtocht.
 
Foto's: Villa Sinar Cinta

Gerelateerde artikelen

Vliegeren populair op Bali

Vliegeren populair op Bali

04-08-2014 | Ervaar Bali
Vliegeren is erg populair op Bali. Elk jaar vindt er in Sanur, in de maand juli of augustus, het internationale vliegerf...
Meer »
Aapjes kijken in Ubud

Aapjes kijken in Ubud

02-05-2013 | Ervaar Bali
Een bezoek aan Ubud is niet compleet zonder een bezoek aan het apenbos Monkey Forest. Je kunt hier heerlijk wandelen. De...
Meer »
5 topattracties op Bali

5 topattracties op Bali

30-04-2013 | Ervaar Bali
IndonesiëNU houdt van Bali en komt er graag, voor de rust, natuur, cultuur, maar ook voor de toeristische drukte. W...
Meer »
Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

14-03-2018 | Ervaar Bali
Voordat Bali een dag van absolute stilte ingaat, is het eerst tijd voor Ogoh-Ogoh dat uitbundig wordt gevierd. De Baline...
Meer »
Ervaar Bali

Ervaar Bali

01-06-2014 | Rubriek
In de rubriek 'Bali' vind je alle artikelen en video's over het prachtige eiland Bali. Je kunt hier informat...
Meer »
Eerlijke oorbellen uit Bali

Eerlijke oorbellen uit Bali

03-05-2013 | Goed Doen
Meer zelfvertrouwen, de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen en een betere toekomst. Dit betekent eerlijke hande...
Meer »