IndonesieNU

Geïnteresseerd in een Indonesisch paspoort?

Geïnteresseerd in eenIndonesisch paspoort?

06-10-2013 | Global Ranking Index 2013
Misschien heb je er wel eens over nagedacht hoe het zou zijn om een Indonesisch paspoort te hebben. Waarom niet? Indonesië is een mooi land met een groeiende economie en veel kansen. Maar let op: Indonesische paspoorthouders kunnen 'slechts' een zeer beperkt aantal landen bezoeken zonder visum. 

Indonesische paspoorthouders kunnen slechts 53 landen bezoeken zonder visum. Nederlandse paspoorthouders kunnen daarentegen 171 landen bezoeken zonder visum.  
 

     Slechtste en beste paspoorten


Adviesbureau Henley and Partners heeft een lijst samengesteld - Global Ranking Index 2013 - van de slechtste en beste paspoorten om mee te reizen. De index is samengesteld op basis van een analyse van visumregels die in verschillende landen gelden.

De samenstellers van de lijst gaan uit van 219 internationale reisbestemmingen. Het maximaal aantal punten dat een land kan behalen is 218. Nederland staat met 171 punten op een gedeelde 3e plaats met België en Italië. Dit betekent dat een Nederlandse paspoorthouder het recht heeft om 171 landen te bezoeken zonder een visum.


     Indonesische paspoorthouders


Indonesië staat samen met Burkina Faso, Guinea, Mali, Niger en Togo op een 73e plaats. Paspoorthouders uit deze landen hebben het recht om 53 landen te bezoeken zonder visum.

Indonesië doet het zo slecht niet, want op de laatste plaats, op plekje 93, staat Afghanistan met slechts 28 punten. De lijst wordt aangevoerd door Finland, Zweden en Groot-Britannië met 173 punten.

De lijst is samengesteld op basis van visumregels geldig vanaf 1 juli 2013. De index weerspiegelt de vrijheid van paspoorthouders om in de wereld te reizen, de internationale betrekkingen tussen landen en de status die een land heeft binnen de internationale gemeenschap. 


     Indonesisch paspoort?


Nu vraag je je misschien af: 'Waarom moet ik een Indonesisch paspoort nemen, als dit document mij toch niet veel reisvrijheid biedt?' Aan de andere kant kun je ook zeggen: 'Waarom zou ik zoveel landen moeten bezoeken als je in Indonesië ook alles kunt krijgen?'

Bron: Henley and Partners
Foto: Indonesiënu

Gerelateerde artikelen

Dit doet Rutte in Indonesië

Dit doet Rutte in Indonesië

12-11-2013 | 20 t/m 22 november 2013
Minister-president Mark Rutte wil met zijn handelsmissie naar Indonesië de banden met het land versterken. Minister...
Meer »