IndonesieNU

Voor de beste vis moet je in Jimbaran zijn

Voor de beste vis moet je inJimbaran zijn

16-01-2018 | Ervaar Bali
Volgens insiders moet je voor de beste vis in Jimbaran (Zuid-Bali) zijn. Wil je niet te veel geld uitgeven om lekker te eten, bezoek dan de wat eenvoudigere eetgelegenheden bij de lokale vismarkt, waar je heerlijk kunt eten voor minder geld. 
Jimbaran ligt direct ten zuiden van Ngurah Rai International Airport. Het ooit zo rustige vissersdorp is sinds de jaren '80 uitgegroeid tot een geliefde toeristenbestemming met vele luxe resorts aan een prachtig wit zandstrand waar je vliegtuigen kunt zien opstijgen en landen. 

Het strand aan de westkust kijkt uit op de prachtige Baai van Jimbaran waar mensen graag komen om te zwemmen. Een strandwandeling maken en vissen vanaf het strand zijn geliefde activiteiten van toeristen die het gebied bezoeken. 

Tegen zonsondergang stroomt het strand van Jimbaran vol met toeristen uit binnen- en buitenland. Flikkerende kaarsen op de tafels. De geur van gegrilde vis komt je tegemoet. Verscheidene restaurants bieden 'ikan bakar Jimbaran' aan, oftewel gegrilde vis uit Jimbaran. 
 
vis jimbaran bali
Gegrilde vis met sambal, ijsthee en natuurlijke een verfrissende kelapa muda. 

Bij de grotere restaurants op het strand zijn de visgerechten nogal prijzig. Wil je niet te veel uitgeven, breng dan een bezoek aan de lokale markt in Jimbaran. Daar vind je verscheidene eenvoudige eetgelegenheden waar je terecht kunt voor de heerlijkste visgerechten. 
 
jimbaran bali groenten markt
Groenten voor op de gril.

Op de markt kun je zelf je vis en/of schaaldieren uitkiezen en deze laten bereiden in de boemboe (kruidenmengsel) van jouw keuze. De bereiding van de vis wordt berekend per kilo. De vis gaat op de gril en ... Smullen maar!
 
Vlak bij de markt spelen muzikanten op verzoek liederen: van Indonesische liedjes tot pop en reggae. Extra genieten dus van je visgerecht!
 
bali jimbaran gril strand jimbaran bali gegrilde vis
Vis op de gril en ... Smullen maar!

Hoewel het dorp steeds populairder wordt onder toeristen, staat Jimbaran nog steeds bekend als vissersdorp. Dat kun je ook wel zien aan de vele vissersbootjes op het strand. 
 
jimbaran bali vissersbootjes
Vissersbootjes op het strand.

De vissers varen in de namiddag uit om in de vroege ochtend met hun visvangst weer naar het strand terug te keren. De gevangen vis wordt verkocht op de lokale vismarkt. 
 
jimbaran bali vissers
Vissers aan het werk met hun netten.

In Jimbaran is het niet moeilijk om goede accommodatie te vinden. In het dorp vind je met name de wat luxere resorts maar je kunt ook overnachten in middenklasse hotels. Ook zijn er homestays voor backpackers.  

Jimbaran ligt zo'n 17 kilometer ten zuiden van Ngurah Rai International Airport. Ook de toeristische plaatsen Kuta, Legian en Sanur zijn vanuit Jimbaran goed te bereiken. 

Foto's: Villa Sinar Cinta

Gerelateerde artikelen

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

Ogoh-Ogoh, de dag voor Nyepi

14-03-2018 | Ervaar Bali
Voordat Bali een dag van absolute stilte ingaat, is het eerst tijd voor Ogoh-Ogoh dat uitbundig wordt gevierd. De Baline...
Meer »
Vliegeren populair op Bali

Vliegeren populair op Bali

04-08-2014 | Ervaar Bali
Vliegeren is erg populair op Bali. Elk jaar vindt er in Sanur, in de maand juli of augustus, het internationale vliegerf...
Meer »
Aapjes kijken in Ubud

Aapjes kijken in Ubud

02-05-2013 | Ervaar Bali
Een bezoek aan Ubud is niet compleet zonder een bezoek aan het apenbos Monkey Forest. Je kunt hier heerlijk wandelen. De...
Meer »
5 topattracties op Bali

5 topattracties op Bali

30-04-2013 | Ervaar Bali
IndonesiëNU houdt van Bali en komt er graag, voor de rust, natuur, cultuur, maar ook voor de toeristische drukte. W...
Meer »
Ervaar Bali

Ervaar Bali

01-06-2014 | Rubriek
In de rubriek 'Bali' vind je alle artikelen en video's over het prachtige eiland Bali. Je kunt hier informat...
Meer »
Eerlijke oorbellen uit Bali

Eerlijke oorbellen uit Bali

03-05-2013 | Goed Doen
Meer zelfvertrouwen, de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen en een betere toekomst. Dit betekent eerlijke hande...
Meer »