De snelste manier om naar Indonesië te reizen is per vliegtuig. Maar, er zijn ook andere wegen die naar de Indonesische republiek leiden, bijvoorbeeld per schip en over land.

Per vliegtuig


Voor reizigers die de vliegreis vanaf Amsterdam beginnen, zijn de twee belangrijkste internationale luchthavens in Indonesië: Soekarno-Hatta International Airport (Cengkareng, Jakarta) en I Gusti Ngurah Rai International Airport (Denpasar, Bali).

Andere belangrijke internationale luchthavens zijn: Kualanamu International Airport (Medan), Hasanuddin (Makassar), Adisucipto (Yogyakarta), en Juanda (Surabaya).


In dit artikel meer informatie over Soekarno-Hatta International Airport en Ngurah Rai International Airport.

Soekarno-Hatta International Airport

Soekarno-Hatta International Airport, die vluchten bedient van en naar Jakarta is vernoemd naar Soekarno, de eerste president van Indonesië en Mohammad Hatta, de eerste vice-president van Indonesië.

Soekarno-Hatta International Airport is een van de drukste luchthavens ter wereld. De grote passagiersstromen op Soekarno-Hatta hebben te maken met de enorme stijging van het aantal binnenlandse vluchten.


Om de stijging van het aantal passagiers te kunnen opvangen, zijn delen van de luchthaven grondig verbouwd. Ook is er sinds augustus 2016 een nieuwe terminal bijgekomen voor internationale vluchten. De nieuwe terminal - Terminal 3 genaamd - vervangt de oude terminal 3.

De nieuwe terminal heeft een modern, eigentijds ontwerp en een capaciteit van 25 miljoen reizigers per jaar. Vanaf Terminal 3 rijdt de volautomatische Skytrain die de verschillende terminals op Soekarno-Hatta International Airport met elkaar verbindt.

Soekarno-Hatta International Airport is de beste luchthaven van Indonesië met een compleet pakket aan faciliteiten.

Van Soekarno-Hatta International Airport naar:
Depok +/- 55 km
Bogor +/-84 km
Bandung +/- 177 km

I Gusti Ngurah Rai International Airport

I Gusti Ngurah Rai International Airport ligt ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de Balinese provinciehoofdstad Denpasar. I Gusti Ngurah Rai is de tweede drukste internationale luchthaven van Indonesië, na Soekarno-Hatta International Airport.

De luchthaven is vernoemd naar I Gusti Ngurah Rai, een van de nationale helden van Indonesië die sneuvelde in 1946 tijdens de opstand tegen de Nederlandse overheersing.


Elke week vertrekken er honderden binnenlandse vluchten en internationale vluchten van I Gusti Ngurah Rai International Airport.

Om het groeiende aantal passagiers op te kunnen vangen, is de luchthaven uitgebreid met een nieuwe, supermoderne terminal.

Van I Gusti Ngurah Rai International Airport naar:
Kuta +/- 13 km
Denpasar +/- 15,7 km
Sanur +/- 15,8 km
Jimbaran +/- 10 km
Nusa Dua +/- 12 km
Ubud +/- 40 km
Lovina +/- 91 km
 

Per schip


Ook met de boot kun je de Gordel van Smaragd bereiken. Veerboten vertrekken dagelijks vanaf Singapore en Maleisië naar Sumatra en Batam. Ben je van plan langer dan 30 dagen in Indonesië te verblijven? Een visa-on-arrival is verkrijgbaar in de meeste havens in Indonesië. Dit visum kun je één keer verlengen met 30 dagen.


Óf, reis in stijl en maak een luxe cruise vakantie. Luxe cruiseschepen leggen aan in verschillende havens in Indonesië, waaronder Semarang, Bali en Makassar.

Over land


Ben je een echte avonturier, ga dan Indonesië binnen over land. Over land is Indonesië te bereiken via Maleisië, Papoea-Nieuw-Guinea en Timor Leste. Er rijden bussen tussen Sabah (Maleisië) en Kalimantan, Indonesië. Ook zijn er busverbindingen tussen Timor Leste en West Timor (Indonesië). Reizen over land is een hele ervaring. Je beleeft Indonesië van dichtbij.