Vrijgezellen die onder de waterval Curug Bidadari gaan staan, schijnen snel de ware liefde, rijkdom en schoonheid te vinden. Indonesiënu is in Sentul Paradise Park in Sentul, zo’n 63 kilometer ten zuiden van het centrum van Jakarta.

Curug betekent waterval en bidadari is een beeldschoon, engelachtig wezen. Bij de juiste lichtinval, zou er bij de waterval een regenboog te zien zijn. Volgens overleveringen, zou de bidadari, telkens wanneer er een regenboog te zien is, bij de waterval een bad nemen.

Zie jij de bidadari?

Grappig dat je maar een uur hoeft te rijden om de smog en de chaos in het drukke Jakarta te ontvluchten (mits je natuurlijk niet in de file zit). Sentul Paradise Park is een park dat je kunt bereiken via Sentul City, een complex bestaande uit clusters van woningen met de daarbij behorende faciliteiten, zoals een supermarkt, scholen, eetgelegenheden en noem maar op.

Kronkelige weg, veel groen en warungs


De weg van Sentul City naar Sentul Paradise Park is kronkelig en leidt langs huizen van lokale bewoners. Je vindt hier veel groen langs de weg en her en der staat een kleine warung (winkeltje) waar je terecht kunt voor onder meer drinken, snacks en wanneer je zonder benzine komt te staan, benzine in glazen flessen.

De laatste paar kilometer zijn volgens ons het mooist.

De laatste paar kilometers van de route tot Sentul Paradise Park zijn volgens Indonesiënu het mooist. De hobbelige weg leidt langs schitterende rijstvelden. Enkele schapen staan midden op de weg. Na wat getoeter gaan ze langzaam opzij.

Loslopende schapen.

Een paar minuten voordat we de parkeerplaats van het park bereiken, staat een groepje jongens van een jaar of 8 met een plastic bekertje zwaaigebaren te maken. "Deze kant op, deze kant op", roepen ze. We draaien ons raampje open en doen wat kleingeld in het bekertje.

Lokale toeristen


Sentul Paradise Park is een bestemming voor lokale toeristen. In het weekend komen hier veel dagjesmensen uit de Indonesische hoofdstad Jakarta en uit Bogor. Ze komen er met hun kinderen om te zwemmen in het (ondiepe) zwembad nabij de Bidadari-waterval.

De waterval is een populaire plek onder gezinnen.

Dat Sentul Paradise Park niet gericht is op de westerse toerist, kun je wel merken. De faciliteiten zijn beperkt: eenvoudige kleedhokjes, eenvoudige eetgelegenheen met op de menukaart simpele gerechten als bakso (balletjessoep) en mie rebus (indomie).

Warung nabij de waterval.

Wil je je onder de lokale bevolking begeven, niet ver van Jakarta en Bogor? Dan is Sentul Paradise Park the place to be.

Ware liefde, rijkdom en schoonheid


En, wanneer je ervoor kiest een bezoek te brengen aan het park, vergeet dan niet onder de waterval te gaan staan om, als je die inmiddels nog niet hebt gevonden, de ware liefde te vinden, en nog rijker en knapper te worden dan je al bent.

De legende gaat namelijk dat een ieder die onder Curug Bidadari gaat staan, de ware liefde zal vinden en rijkdom en schoonheid zal vergaren.

Vanaf het centrum van Jakarta is het zo'n 63 kilometer rijden naar Sentul Paradise Park. Zonder files is het vanuit Centraal Jakarta ongeveer een uur rijden. Vertrek je vanuit Bogor, dan is je reistijd iets korter.