Jakartanen pakken graag een filmpje. Dat kun je ook wel zien aan het aantal bioscopen dat de metropool telt. Naast de gewone bioscopen heb je ook bioscopen die net een tikkeltje anders zijn.

Zo heb je bioscopen met een supergroot scherm, een bioscoop waar je lekker languit kunt liggen onder een deken, of een bioscoop waar je heerlijk kunt neervlijen in een comfortabele stoel met gerieflijke, zachte kussens.

De Imax XXI Gading-bioscoop in het Kelapa Gading-winkelcentrum in Noord-Jakarta heeft bijvoorbeeld de beschikking over een scherm van 14 x 24 meter met driedimensionale technologie.

Supergroot scherm


Sta je al versteld van een scherm van 14 x 24 meter, dan kijk je bij het Keong Emas Imax-theater in recreatiepark Taman Mini Indonesia Indah helemaal je ogen uit. Hier bedraagt de afmeting van het scherm maar liefst 21,5 x 29,3 meter. Wel is het zo dat er in dit theater alleen documentaires worden vertoond die met name gaan over natuur en cultuur. De films hebben een duratie van gemiddeld 45 minuten.

In Blitzmegaplex in Mall of Indonesia (MOI) kun je heerlijk languit liggen met of zonder deken, of je neervlijen in grote comfortabele stoelen met zachte kussens. Voordat de film begint, kun je in de lounge genieten van een gratis kopje thee of koffie. Ook heeft deze bioscoop in Noord-Jakarta een 4D Experience-studio waar je vierdimensionale films kunt bekijken in bewegende stoelen.

Popcorn en nog veel meer


Bij film hoort natuurlijk ook popcorn. De bioscopen in Jakarta hebben echter veel meer te bieden dan deze populaire bioscoopsnack. Zo kun je er in veel bioscopen terecht voor lichte snacks als siomay goreng (gebakken dimsum) visballetjes-saté, friet en kipburgers. En al dat eten mag je ook in de zaal nuttigen.

Veel kijk- en eetplezier!