Luluk Anggoro Saputro werkt als technicus in een ziekenhuis in Yogyakarta. Met het geld dat hij verdient, kan hij zijn ouders helpen. Zijn moeder, die een paar jaar geleden nog bedelde om geld te verdienen, kan nu rustig van haar oude dag genieten.

Vier jaar geleden zag de situatie er heel anders uit. Luluk groeide op onder armoedige omstandigheden in een sloppenwijk in Yogyakarta. In zijn vrije tijd werkte Lulu samen met zijn vader als parkeerwachter. Zijn moeder, die slecht ter been is, verdiende geld bij door te gaan bedelen.

Als je in dit leven niets voor anderen kunt betekenen, waarvoor leef je dan?"

Hoewel Luluk in armoede is opgegroeid, blijft hij altijd positief in het leven staan. Andere mensen helpen is een van zijn missies: "Als je in dit leven niets voor anderen kunt betekenen, waarvoor leef je dan?" legt Luluk ons uit.

Onderstaande video is gemaakt in 2013. Luluk studeerde toen nog aan de Universitas Proklamasi 45 in Yogyakarta. Zijn studie werd voor een deel bekostigd door stichting FLOWGI. ​De in Nederland opgerichte stichting heeft een belangrijke rol gespeeld in het leven van Luluk. Als dank voor hun hulp, helpt Luluk regelmatig mee bij projecten van de stichting.