Indonesiënu komt graag in Malang, de op een na grootste stad in de provincie Oost-Java. De stad heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, geschiedenis en natuur. In Malang bezochten wij onder meer Hotel Tugu Malang waar wij een bijzondere rondleiding kregen. 

Tugu Malang is als een klein museum met een prachtige collectie kunstvoorwerpen, zeer zorgvuldig uitgezocht door eigenaar Anhar Setjadibrata, die een groot liefhebber is van Zuidoost-Aziatische kunst en antiek.

Geen enkele kamer is hetzelfde


Alle kamers in het hotel hebben een eigen, unieke inrichting. Geen enkele kamer is hetzelfde. En dat maakt dit hotel volgens ons zo uniek.

Een antieke kassa. 

De rondleiding voert onder meer naar de meest luxe kamer in het hotel: Apsara Residence. Wat een enorme ruimte! De kamer heeft een oppervlakte van maar liefst 200m2!

Kamer met een verhaal


Het is niet zomaar een kamer... Het is een kamer met een verhaal, namelijk de legende van een knappe prins die de goden bad om een mooie prinses die zijn vrouw kon worden.

De goden verhoorden zijn gebed en stuurden een Apsara-danseres - een Cambodjaanse danseres - uit de hemel, die gedurende drie opeenvolgende manen in de kamer van de prins danste. Bij de laatste volle maan realiseerde de danseres zich dat zij verliefd was op de prins.

Apsara Residence beschikt over een privé sparuimte, buitenbadkamer, dinerruimte en een zeer ruime slaapkamer met een prachtig, antiek 3,5 meter breed bed!

Apsara Residence, een kamer met een verhaal.

Het hoogtepunt van de rondleiding vonden wij The Endless Love Avenue, een lange hal die leidt naar The Sahara; een gigantische surrealistische, romantische, openlucht ruimte. Wij maakten de rondleiding 's avonds.

Duizend-en-een-nacht


Het licht uit de lampen zorgt voor een bijzondere, sfeervolle verlichting die onze rondleiding tot een sprookjesachtige ervaring maakte. Alsof je in een van de sprookjes uit duizend-en-een-nacht bent beland.

The Endless Love Avenue.

Fietsexcursie


Naast accommodatie biedt Hotel Tugu Malang ook verschillende excursies aan. Een aanrader is de fietsexcursie door Malang-stad. Deze fietstocht is een bijzonder leuke manier om Malang van dichtbij te ervaren. Een gids leidt je door steegjes en woonwijkjes midden in de stad. Je bezoekt een traditionele markt. Je komt in contact met de lokale bevolking. Én je bent een met het drukke verkeer.

Doe mee aan de fietsexcursie.

Afternoon tea


Tussen 16.00-18.00 is het tijd voor een kopje thee of koffie met heerlijke traditionele snacks. De afternoon tea wordt geserveerd op de eerste verdieping. Vanaf het balkon hebben wij een prachtig uitzicht op het stadsplein met in het midden van het plein een gedenkzuil voor de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd.

Afternoon tea. 

Het hotel ligt op een zeer strategische plek in Malang-stad, namelijk in het centrum van het oude stadsdeel, nabij de vogeltjesmarkt en de bloemenmarkt.