Vergeleken met het drukke Soekarno-Hatta International Airport in Tangerang, is de sfeer op luchthaven Halim Perdanakusuma bijna gerieflijk te noemen. De luchthaven in Halim is dan ook niet zo groot als de airport in Tangerang. Dit maakt alles natuurlijk veel overzichtelijker.
Rustige sfeer op luchthaven Halim Perdanakusuma.
Commerciële vluchten en chartervluchten
Commerciële luchtvaartmaatschappijen die vluchten verzorgen vanaf Halim Perdanakusuma naar andere delen van Indonesië zijn Citilink (dochteronderneming van Garuda Indonesia), Batik Air (dochteronderneming van Lion Air) en Susi Air.
Ook vertrekken er regelmatig chartervluchten vanaf de luchthaven in Halim.
Verkeerstoren van luchthaven Halim Perdanakusuma.
We lopen richting de aankomsthal.
In 1942, bij het uitbreken van de oorlog, was het vliegveld de thuisbasis voor de IIIe Vliegtuiggroep van de Militaire Luchtvaart van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger.
Tweede belangrijke luchthaven van Jakarta
Als luchthaven voor civiele vluchten was Halim Perdanakusuma, samen met luchthaven Kemayoran, de belangrijkste luchthaven in Jakarta. Halim handelde alle internationale vluchten af, terwijl Kemayoran de binnenlandse vluchten afhandelde.
Met de opening van de nieuwe luchthaven, Soekarno–Hatta International Airport in Tangerang, in 1985, en de sluiting van Kemayoran Airport in datzelfde jaar, werd Halim Perdanakusuma de tweede belangrijke luchthaven van Jakarta.
De wachtruimte.
Het vliegveld deed komende jaren vooral dienst als luchthaven voor de militaire luchtvaart, chartervluchten, en vliegschool.
Vanaf begin 2014 verzorgt Halim Perdanakusuma ook verschillende binnenlandse commerciële vluchten. Jakarta hoopt dat hiermee de druk op Soekarno-Hatta International Airport enigszins zal wegvallen.
Reacties