Jakarta kent veel geschikte plekken voor het maken van een selfie. Wij zetten de vijf beste locaties in de Indonesische hoofdstad voor je op een rij, beginnend bij het Fatahillah-plein in het oude stadsdeel van Jakarta. 

1. Fatahillah-plein


Het Fatahillah-plein in Kota Tua Jakarta (het oude stadsdeel van Jakarta) is een walhalla voor fotografen. Voor selfies ben je hier aan het juiste adres. Maak bijvoorbeeld een selfie met Museum Fatahillah, de kleurrijke fietsen en de levende standbeelden op de achtergrond.

Het Fatahillah museum was vroeger het stadhuis van Batavia.

Of maak een wefie, een groepsfoto, samen met Indonesische toeristen. Indonesiërs staan graag met blanke toeristen op de foto en maken ook graag een praatje met hen in het Engels.

2. Sunda Kelapa


Vanuit het Fatahillah-plein is het een klein stukje fietsen naar Sunda Kelapa, de oude haven van Jakarta. Huur op het Fatahillah-plein een fiets (evt. met gids) en ga richting de haven waar de imposante schoeners al op je liggen te wachten. Je kunt de route ook te voet afleggen. Al doe je daar wel iets langer over.

Havenarbeiders zijn hard aan het werk.

Een selfie met de Buginese schoeners op de achtergrond mag natuurlijk niet ontbreken. De houten boten worden nog steeds gebruikt om vracht te vervoeren binnen de Indonesische archipel.

3. Glodok


Iets dichterbij het Fatahillah-plein ligt Glodok, de Chinese wijk. Struinend door de straten, kom je hier verschillende historische gebouwen tegen, oude tempels en traditionele Chinese architectuur. Maak een foto met op de achtergrond de kleurrijke kraampjes en winkeltjes die van alles en nog wat verkopen.

De levendige Chinese wijk Glodok.

4 Monas


Maak een selfie met op de achtergrond hét icoon van Jakarta, Monas, het Nationaal Monument van Indonesië. Er zijn verschillende plekken op het terrein waar je een mooie selfie kunt maken.

Je kunt het natuurlijk ook hogerop zoeken. Op de top van Monas heb je een schitterend uitzicht over een deel van de Indonesische hoofdstad. In het weekeinde en op vrije dagen kan het er bij Monas erg druk zijn met lange rijen wachtenden die vanaf de top willen genieten van het uitzicht.

Het Nationaal Monument van Indonesië (Monas).

Monas ligt op het Merdeka-plein, een groene zone in het hart van Jakarta. Rondom het plein liggen Istana Merdeka (Presidentieel Paleis), het Nationaal Museum en de Immanuel Kerk (Willemskerk, 1839). Vanaf het Fatahillah-Plein kun je een (online) taxi nemen of een goedkoper alternatief: de TransJakarta bus.

5. Bundaran HI


Bundaran HI, de rotonde bij Hotel Indonesia (Kempinski) is een populaire plek voor het maken van selfies. Maak een foto van jezelf met op de achtergrond de vijver met in het midden Tugu Selamat Datang, het welkomstmonument, en daarachter de wolkenkrabbers van Jakarta.

De vijver met in het midden het welkomstmonument.

Ook 's avonds is bundaran HI een favoriete plek onder toeristen om selfies te maken.

Bundaran HI 's nachts.

Bundaran HI ligt op de route waar de TransJakarta-bussen rijden. Makkelijk te bereiken vanaf het Fatahillah-plein en Monas.