Cafe Batavia is een absolute must-see tijdens je bezoek aan Lapangan Fatahillah (het voormalige stadhuisplein) in Jakarta. Zodra je het pand binnenstapt, komt de tempo doeloe (goede oude tijd) sfeer je tegemoet.

Aangename afwisseling tegen de hitte


Het café biedt een aangename afwisseling tegen de hitte op het plein dat in het weekend en op vrije dagen druk bezocht wordt door zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen. De airconditioning draait er op volle toeren. Swing-muziek uit de jaren '40 galmt uit de luidsprekers.

Het gebouw is prachtig ingericht. Houten koloniale stoelen en tafels sieren de ruimte. Aan de muren hangen verscheidene, mooie foto's.

Swing-muziek uit de jaren '40 galmt uit de luidsprekers.

Geweldige sfeer


De maaltijden, hapjes en drankjes zijn voor Indonesische begrippen best prijzig. Maar voor de sfeer willen bezoekers best wat meer betalen. En de sfeer? Die is geweldig en niet te evenaren.

Een houten trap leidt naar de eerste verdieping. 

Grand Salon


Een prachtige houten trap leidt naar de eveneens schitterende eerste verdieping; de Grand Salon. Hier vandaan heb je een fenomenaal uitzicht over het Fatahillah Plein.

Interieur op de eerste verdieping.
Het Fatahillah Plein met het voormalige stadhuis. 

Gebouwd tussen 1805 en 1850 is Cafe Batavia het op een na oudste gebouw op het Fatahillah Plein. In de loop der jaren deed het gebouw dienst als dienstwoning, pakhuis, koffiebar en kunstgalerie.

Cafe Batavia ligt tegenover het Fatahillah Museum, het oudste gebouw op het plein. Het Fatahillah Museum is het voormalige stadhuis.