Volgens insiders  moet je voor de beste vis in Jimbaran (Zuid-Kuta) zijn. Wil je niet te veel geld uitgeven om lekker te eten, bezoek dan de wat eenvoudigere eetgelegenheden bij de lokale vismarkt, waar je heerlijk kunt eten voor minder geld.

Jimbaran ligt direct ten zuiden van I Gusti Ngurah Rai International Airport (Denpasar). Het ooit zo rustige vissersdorp is sinds de jaren '80 uitgegroeid tot een populaire toeristenbestemming met vele luxe resorts aan een prachtig wit zandstrand waar je vliegtuigen kunt zien opstijgen en landen.

Strandwandeling en vissen vanaf het strand


Het strand aan de westkust kijkt uit op de prachtige Baai van Jimbaran waar mensen graag komen om te zwemmen. Een strandwandeling maken en vissen vanaf het strand zijn geliefde activiteiten van toeristen die het gebied bezoeken.

Flikkerende kaarsen 


Tegen zonsondergang stroomt het strand van Jimbaran vol met toeristen uit binnen- en buitenland. Flikkerende kaarsen op de tafels. De geur van gegrilde vis komt je tegemoet. Verscheidene restaurants bieden ikan bakar Jimbaran aan, gegrilde vis uit Jimbaran.

Gegrilde vis met sambal, ijsthee en een verfrissende kelapa muda (jonge kokosnoot). 

Lokale markt


Bij de grotere restaurants op het strand zijn de visgerechten nogal prijzig. Wil je niet te veel uitgeven, breng dan een bezoek aan de lokale markt in Jimbaran. Daar vind je verscheidene eenvoudige eetgelegenheden waar je terecht kunt voor de heerlijkste visgerechten.

Lokale markt waar je groenten kunt kopen voor op de grill.

Per kilo


Op de markt kun je zelf je vis en/of schaaldieren uitkiezen en deze laten bereiden in de boemboe (kruidenmengsel) van jouw keuze. De bereiding van de vis wordt berekend per kilo. De vis gaat op de grill en ... Smullen maar!

Vlak bij de markt spelen muzikanten op verzoek liederen: van Indonesische liedjes tot pop en reggae. Extra genieten dus van je visgerecht!

Vis op de grill en ... Smullen maar!

Hoewel het dorp steeds populairder wordt onder toeristen, staat Jimbaran nog steeds bekend als vissersdorp. Dat kun je ook wel zien aan de vele vissersbootjes op het strand.

Vissersbootjes op het strand.

De vissers varen in de namiddag uit om in de vroege ochtend met hun visvangst weer naar het strand terug te keren. De gevangen vis wordt verkocht op de lokale vismarkt.

Vissers druk in de weer met hun netten.

Accommodatie


In Jimbaran is het niet moeilijk om goede accommodatie te vinden. In het dorp vind je met name de wat luxere resorts maar je kunt ook overnachten in middenklasse hotels. Ook zijn er homestays voor backpackers.

Jimbaran ligt zo'n 17 kilometer ten zuiden van I Gusti Ngurah Rai International Airport. Ook de toeristische plaatsen Kuta, Legian en Sanur zijn vanuit Jimbaran goed te bereiken.

Foto's: Villa Sinar Cinta