Een van de hoogtepunten tijdens een vakantie aan het Indonesische eiland Bali zijn de terrasvormige rijstvelden. Het makkelijkst te bereiken, zijn de rijstterrassen van Tegalalang, niet ver van het kunstenaarsdorp Ubud (Gianyar). 

Groen zover het oog reikt. De terrasvormige rijstvelden van Tegalalang zijn een populaire bezienswaardigheid op Bali en volgens het team van Indonesiënu een must see tijdens een bezoek aan dit prachtige eiland.

Groen zover het oog reikt. De terrasvormige rijstvelden van Tegalalang.

Levensecht schilderij


De rijstvelden van Tegalalang zijn makkelijk te bereiken vanuit het centrum van Ubud dat zo'n 10 kilometer ten zuiden van de rijstterrassen ligt. Ook zijn de terrasvormige rijstvelden van Tegalalang snel toegankelijk. Je kunt er makkelijk doorheen lopen en van dichtbij meemaken hoe rijst wordt geplant en geoogst. Het is alsof je een levensecht schilderij binnenstapt.

Alsof je een levensecht schilderij binnenstapt.

Wuivende palmbomen


Na je wandeltocht kun je even bijkomen en van het uitzicht genieten in een van de restaurants langs de kant van de weg. De rijstterrassen in verschillende tinten groen en de wuivende palmbomen zijn een streling voor het oog.

Wil je al dit moois op beeld vastleggen? Er zijn verschillende plekken waar je prachtige foto's of films kunt maken. Hou er wel rekening mee dat er bij de ingang en ook op bepaalde locaties in de rijstvelden om een donatie kan worden gevraagd. Vergeet dus niet om wat contant geld mee te nemen.

Verschillende tinten groen.

Voor het waterbeheer van de rijstvelden, gebruiken de Balinezen een irrigatiesysteem uit de negende eeuw, dat subak wordt genoemd. Dit systeem regelt het watergebruik op de rijstvelden. In juni 2012 werd  subak toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Foto's: Villa Sinar Cinta Amed