Het strand van Kuta is misschien niet het meest rustige strand op Bali, maar volgens Indonesiënu zeer zeker de moeite van een bezoek waard. Wanneer je niet van stilte houdt en je je graag onder de toeristen begeeft, dan ben je hier aan het juiste adres.

Je zou het niet denken, maar het strand van het voormalige vissersdorp Kuta in het zuiden van Bali, was ooit een heel rustige plek met maar een handjevol toeristen. In de jaren '30 van de vorige eeuw was er maar één toeristisch resort: Kuta Beach Hotel. Dichtbij de plek waar toen Kuta Beach Hotel stond, staat nu Kuta Beach Heritage Hotel.

Geen rustig vissersdorp meer


Kuta is inmiddels geen rustig vissersdorp meer. In de jaren '70 begon het toerisme in rap tempo te groeien. Surfers en backpackers vonden hun weg naar het brede en langgerekte strand van Kuta.

Toeristen weten de weg naar het strand wel te vinden. 

Sinds Kuta zich op het toerisme heeft gestort, verrijst het ene na het andere hotel. Hetzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden, souvenirwinkels en surfscholen. Dit alles om toeristen te plezieren.

Best duur


Overigens is het eten in Kuta best duur vergeleken met andere toeristische steden zoals Yogyakarta en Bandung. Een prijzige menukaart betekent echter niet dat het eten automatisch ook lekker smaakt. Wij hebben op andere plekken in Indonesië lekkerder gegeten. Maar, over smaak valt natuurlijk niet te twisten.

Klein budget?


Heb je een klein budget? Ook dan kun je heel goed vakantie vieren in Kuta. In Poppies Lane I en II - twee bekende straten in Kuta - vind je goedkopere overnachtingsmogelijkheden en eetgelegenheden.

In de namiddag is het prettig vertoeven op het strand. Het is er wat rustiger dan overdag wanneer het een drukte van jewelste is, met name in het weekend en in de vakantieperiode. Toeristen uit binnen- en buitenland wandelen op het strand, nemen een verfrissende duik in het zeewater of zitten (of liggen) relaxed op het strand en genieten van alles wat er om hen heen gebeurt. 

In de namiddag is het prettig vertoeven op het strand. 

Overdag is het een en al levendigheid op het strand van Kuta. Je krijgt als toerist van alles en nog wat aangeboden door de vele verkopers die er handel drijven: van armbandjes tot hoeden, van snacks tot een massage.

Opdringerige verkopers


De opdringerige verkopers worden door veel toeristen als vervelend ervaren. Als je niets wilt kopen, zeg dan 'Tidak, terima kasih'. Onthoud die zin, want je zult hem op het strand van Kuta heel vaak gaan gebruiken.

Wil je niets kopen, zeg dan 'Tidak, terima kasih'.

Ondanks dat het er erg druk kan zijn, is het strand van Kuta volgens Indonesiënu toch een must see attractie. Laat alle indrukken op je inwerken en geniet er maar van. Het strand van Kuta staat bekend om zijn weergaloze zonsondergang die je zeker niet mag missen wanneer je in Kuta bent.

Prachtige zonsondergang.