Afbladderende verf op de muren, lege kamers en met onkruid overgroeide terrassen. Hotel Puncak Indah Bedugul in Tabanan, Bali, ligt er verlaten bij. Het hotel, dat door de locals ook wel het spookhotel wordt genoemd, is meer dan 10 jaar geleden gebouwd, maar nog nooit geopend geweest. Maar daar komt als het goed is verandering in.

Nieuwssite Bali Express meldt dat de lokale overheid het spookhotel wil omtoveren tot een nieuw luxe hotel: The Bedugul Sunrise. Het hotel ligt op een zeer strategische locatie in de heuvels van Bedugul met een prachtig uitzicht. De lokale overheid vindt dat deze locatie veel mogelijkheden biedt en daarom optimaal benut moet worden.

Luxe faciliteiten


Het is nog niet duidelijk of het oude ‘spookhotel’ wordt gerenoveerd of met de grond gelijk gemaakt wordt. Wat wel zeker is, is dat het nieuwe hotel geheel volgens internationale standaard gebouwd zal worden en voorzien zal zijn van alle luxe faciliteiten die bij een vijfsterrenhotel horen. De tarieven worden geschat op 5 miljoen tot 10 miljoen rupiah per kamer per nacht.

Omwonenden zeggen dat Hotel Puncak Indah Bedugul is vervloekt door een corrupte projectontwikkelaar. Weer anderen zeggen dat het er spookt omdat er arbeiders zijn gestorven als gevolg van de onveilige werkomstandigheden.