Op een video die viraal gaat, is te zien hoe een 9-jarig meisje 15 meter boven de grond aan een hoogspanningskabel hangt in Curug, Tangerang, een satellietstad van Jakarta. Hoe is zij daar nu in hemelsnaam terechtgekomen, zul je je misschien afvragen.

Tegenover Indonesische media zegt Kosrudin, woordvoerder van de regionale rampenbestrijdingsdienst, dat het incident zich inderdaad heeft voorgevallen. Op donderdag (16/4/2020) was het meisje samen met haar vrienden aan het spelen in de buurt van hoogspanningskabels die onderdeel waren van een installatieproject.

Omhoog getrokken


Het meisje hing aan een van de kabels toen die nog laag aan de grond hing. Ze was zich er niet van bewust dat werkers op dat moment bezig waren de kabel te installeren. Het meisje klampte zich aan de kabel vast toen deze omhoog werd getrokken.

Op het filmpje is haar geschreeuw om hulp duidelijk te horen. Werkers die bezig waren met de installatie hoorden haar noodkreten echter niet.


Matras


Omwonenden die in de gaten kregen wat er zich afspeelde, kwamen meteen in actie. Ze plaatsten een matras onder het meisje en riepen haar op om de kabel los te laten, wat ze ook deed. Het meisje viel. Op het matras. Ze werd met lichte verwondingen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht.

Kosrudin van de regionale bestrijdingsdienst roept iedereen op, met name jonge kinderen, om weg te blijven van projectterreinen.