Een Brits gezin zocht een ‘blije plek’ om te verblijven tijdens de coronacrisis en koos voor Bali. Het gezin woont daar nu in een bamboe huisje en zegt heel gelukkig te zijn met hun keuze.

Medio maart 2020 vertrokken Corinne en Dave Pruden samen met hun twee zoontjes (een tweeling) vanuit Londen richting Denpasar. Niet veel later kondigde Groot-Brittannië verscherpte coronamaatregelen aan.

Van Londen naar Denpasar


Het gezin leefde al een aantal jaar in Boedapest waar ze een koffietent hadden geopend. Ze hadden plannen om een paar maanden door Centraal Amerika te reizen, maar de coronacrisis gooide roet in het eten.

Corinne en Dave vertrokken met hun tweeling naar Groot-Brittannië waar ze een tijdje bij hun ouders verbleven. Ze vonden het er fijn en veilig, maar ze wilden een ‘blije plek’ waar ze de lockdown met hun zoontjes konden doorbrengen, vertelt Corinne aan Sky News.

Van Denpasar naar Ubud


Het gezin had drie bestemmingen voor ogen: Brazilië, Thailand en Indonesië. Het is uiteindelijk Bali geworden. Op 16 maart vertrokken ze richting het Indonesische eiland.

In eerste instantie leefde het gezin ergens in de buurt van Denpasar. Maar Corinne en Dave vonden dat daar nog te veel mensen op straat waren en besloten naar een rustiger gebied te vertrekken. Uiteindelijk zijn ze in Ubud beland.

Via een boekingssite vonden ze goedkope accommodatie, een bamboe onderkomen totaal geïsoleerd midden in de rijstvelden. Tegen Sky News vertelt Corinne dat het de ideale plek is voor het gezin. Ze kochten een opblaasbaar zwembadje zodat hun zoontjes elke dag in het water kunnen spetteren.

In verbinding met de natuur


Elke ochtend maken ze een wandeling in de rijstvelden en proberen zo vaak mogelijk getuige te zijn van de zonsondergang. Op die manier probeert het gezin meer in verbinding te staan met de natuur.

Corinne vertelt aan Sky News dat ze tot nu toe slechts twee keer in Ubud zijn geweest. Het gezin krijgt dagelijks fruit en groenten thuisbezorgd door een lokaal restaurant. Corinne zegt blij te zijn dat het gezin de keuze heeft gemaakt naar Bali af te reizen.

Foto: instagram.com/twintastic_nomads/