Bali Safari Park in Gianyar is een giraffe rijker. Begin april beviel moeder Sophie van een gezond veulen met de toepasselijke naam Corona. 

Corona werd geboren op 9 april 2020 en is de dochter van moeder Sophie en vader Matadi. Het is de Indonesische minister van Milieu en Bosbouw, Siti Nurbaya Bakar, die de babygiraffe de naam Corona. Volgens de minister zou Corona het publiek er aan moeten herinneren dat zij geboren werd tijdens de coronacrisis en deze historische gebeurtenis overleefd heeft.

De babygiraffe wordt samen met haar moeder verzorgd in een apart verblijf. De verzorgers van het safaripark zullen Corona gedurende drie maanden nauwlettend in de gaten houden door middel van observatiecamera’s.

Actief en drinkt goed


Volgens de verzorgers maken moeder en dochter het goed. Corona zou heel actief zijn en al kunnen rennen. Ook drinkt zij heel goed bij haar moeder. Corona wordt door haar moeder gevoed totdat zij vier maanden oud is.

De geboorte van Corona begin april dit jaar verliep voorspoedig en werd gevolgd via camera’s die in het verblijf werden geplaatst.

Vijf giraffes


Met de geboorte van Corona staat het aantal giraffen in het safaripark nu op vijf: twee mannetjes en drie vrouwtjes.

Het Bali Safari Park is net als andere toeristische attracties op het eiland tijdelijk gesloten als gevolg van de maatregelen van de centrale overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Covid


Een paar weken na de geboorte van Corona, werd in het safaripark in Bogor, West-Java, Covid geboren, een Sumatraanse olifant.