Jakarta verlengt voor de tweede opeenvolgende keer de grootschalige sociale beperkingen (PSBB) die sinds 10 april van kracht zijn. De sociale beperkingen in de Indonesische hoofdstad worden verlengd tot 4 juni 2020. 

Uit recent onderzoek blijkt dat sinds de inwerkingtreding van de coronamaatregelen in Jakarta, het reproductiegetal in de Indonesische hoofdstad aan het dalen is. Dit houdt in dat mensen met het coronavirus steeds minder anderen besmetten.

Desondanks denkt de gouverneur van Jakarta, Anies Baswedan, dat een verlenging van de coronamaatregelen met nog eens 14 dagen noodzakelijk is. Onderzoek laat namelijk zien dat de Indonesische hoofdstad tijdens de vastenmaand te maken heeft met een stijging van het aantal nieuwe coronagevallen, omdat meer mensen 's middags en 's avonds buitenshuis de tijd doorbrengen.

Komende twee weken beslissend voor Jakarta


Tijdens een persconferentie op dinsdag (19/5/2020) zei gouverneur Baswedan dat de komende 14 dagen beslissend zullen zijn voor de hoofdstad van Indonesië. In deze periode zal worden gekeken of er sprake zal zijn van een stijging of een daling van het aantal nieuwe besmettingsgevallen.

Baswedan meent dat Jakarta er in kan slagen het coronavirus onder controle te houden, mits iedereen gedisciplineerd meewerkt.

Blijf thuis!


Baswedan dringt er bij alle Jakartanen op aan thuis te blijven, ook tijdens de vrije dagen rondom Idul Fitri (de viering van het einde van de vastenmaand) die dit jaar valt op zondag 24 mei. De gouverneur hoopt dat dit de laatste keer zal zijn dat de grootschalige sociale beperkingen worden verlengd.