De Indonesische Associatie van Shopping Malls is optimistisch dat het winkelend publiek begin juni weer een van de vele overdekte winkelcentra in Jakarta kan bezoeken. Het plan is om de malls vanaf 5 juni in fasen te heropenen. 

Sinds 10 april 2020 zijn er grootschalige sociale beperkingen van kracht in Jakarta. Die duren vooralsnog tot 4 juni 2020. Gedurende die periode zijn de overdekte winkelcentra in de Indonesische hoofdstad gesloten voor het winkelend publiek. Supermarkten en apotheken/drogisterijen die in de mall zijn gevestigd mogen openblijven. Hetzelfde geldt voor eetgelegenheden, weliswaar alleen voor afhaal- en bezorgservice.

5 juni


De Indonesische Associatie van Shopping Malls heeft er het volste vertrouwen in dat de grootschalige sociale beperkingen in Jakarta niet meer worden verlengd en dat de overdekte winkelcentra op 5 juni weer hun deuren kunnen openen.

De heropening van de malls verloopt in fasen. Het plan is om in de eerste fase, op 4 juni 2020, 60 malls te heropenen, waaronder Lippo Mall Kemang, Pondok Indah Mall en Puri Indah Mall. Grand Indonesia en Kelapa Gading Mall zullen als alles volgens plan verloopt op 8 juni weer toegankelijk zijn voor het winkelend publiek. Wel is het zo dat de malls voorlopig slechts voor de helft gevuld mogen zijn. Een mall met een capaciteit van 1000 bezoekers, mag slechts 500 bezoekers ontvangen.

Discipline


Hoewel de Associatie van Shopping Malls optimistisch is dat de grootschalige sociale beperkingen niet meer zullen worden verlengd, wijst de gouverneur van Jakarta, Anies Baswedan, er nogmaals op dat de coronamaatregelen verlengd kunnen worden als het aantal nieuwe besmettingsgevallen niet afneemt. Hij roept inwoners van Jakarta dan ook op gedisciplineerd mee te werken zodat Jakarta er in kan slagen het coronavirus onder controle te houden.