Op donderdag 9 juli 2020 gaat het strand van Kuta officieel open voor publiek in overeenstemming met de COVID-19 gezondheidsprotocollen. Zo zijn er op diverse plekken handwasfaciliteiten geplaatst en zijn niet alle toegangspoorten toegankelijk voor bezoekers. 

Handwasfaciliteiten staan onder meer bij de toegangspoorten tot het strand. Van de 11 toegangpoorten zijn er vanaf 9 juli voorlopig vier toegankelijk voor publiek. Dit om makkelijker toezicht te kunnen houden op strandbezoekers.

Vier ingangen


Bezoekers kunnen gebruik maken van de hoofdingang, de ingang voor Hotel Sheraton, de ingang voor Beach Walk en de ingang bij het aangrenzende strand van Legian. Bij elke toegangspoort staan bewakers die de lichaamstemperatuur van bezoekers opmeten.

Voorts mogen strandverkopers voorlopig het strand niet op om hun waar aan de man te brengen. De lokale autoriteiten werken aan de realisatie van plannen om stalletjes en kraampjes van deze lokale verkopers in te richten volgens de stricte richtlijnen en gezondheidsprotocollen.

Foto: Villa Sinar Cinta, Amed