De coronamaatregelen in Jakarta zijn opnieuw verlengd tot en met 30 juli 2020. De Indonesische hoofdstad zit sinds 5 juni 2020 in een zogeheten transitieperiode. Deze periode, waarin de coronamaatregelen enigszins zijn versoepeld, is een fase naar het zogeheten ‘Nieuwe Normaal’. 

De Indonesische hoofdstad heeft de laatste weken te maken met een stijgend aantal coronabesmettingen. Desondanks vertoonde de meerderheid van de mensen die positief zijn getest op COVID-19 geen ernstige symptomen, aldus de gouveneur van Jakarta, Anies Baswedan.

Geen goed idee


Toch vindt Baswedan het geen goed idee dat Jakarta nu al de fase van het‘Nieuwe Normaal’ ingaat met nog meer versoepelingen. De gouverneur vindt het noodzakelijk dat de transitieperiode, die sinds 4 juni 2020 van kracht is, nogmaals verlengd wordt. Het is overigens de tweede keer sinds 4 juni dat de transitieperiode verlengd is.

Blijf alert!


Anies roept het publiek op alert te blijven, zich aan de gezondheidsprotocollen te houden, een mondkapje te dragen en afstand van elkaar te houden.

Jakarta is de op een na grootste brandhaard van het coronavirus na de provincie Oost-Java.