Bali staat op een vierde plek in de lijst van 25 populairste toeristische bestemmingen ter wereld, en krijgt daar van TripAdvisor een Traveler’s Choice Award voor. 

De lijst bestaat uit plekken waar reizigers het meest enthousiast over waren dit jaar. Winnaars van de Travelers’Choice Award worden gekozen op basis van miljoenen beoordelingen en meningen van reizigers over de hele wereld. Londen staat bovenaan de lijst van 's werelds populairste bestemmingen, gevolgd door Parijs, Kreta en last but not least het Indonesische eiland Bali. 

Levendige ansichtkaart


De online reisplatform omschrijft Bali als een levendige ansichtkaart, een Indonesisch paradijs dat als een fantasie voelt. TripAdvisor raadt reizigers ook aan een bezoek te brengen aan de volgende drie attracties op het eiland: Kelingking Beach, Sekumpul watervallen, en Luhur Batukaru tempel. 


Minister van Toerisme en Creatieve Economie, Wishnutama Kusubandio, hoopt dat dit positieve nieuws Indonesië kan motiveren om ‘nieuwe Bali’s’te ontwikkelen. Ook hoopt hij dat de overheid er alles aan zal doen het toerisme op het eiland te verbeteren opdat Bali een vriendelijker en duurzamere bestemming mag worden. 

Coronapandemie


Bali is sinds 31 juli dit jaar weer open voor binnenlandse toeristen. Het plan is om in september 2020 ook buitenlandse toeristen toe te laten tot het eiland. 

Indonesië laat sinds 2 april 2020 geen buitenlandse toeristen meer toe in het land in verband met de coronapandemie.Veel toeristische attracties hebben hun deuren tijdelijk gesloten om voorbereidingen te treffen op het ‘nieuwe normaal’ met de focus op gezondheid en veiligheid voor bezoekers. 

Een aantal toeristische attracties is inmiddels weer toegankelijk voor het binnenlandse publiek, zoals een gedeelte van het boeddhistische tempelcomplex Borobudur (Magelang, Midden-Java) en de vulkaan Ijen (Oost-Java).