Buitenlandse toeristen die Indonesië willen bezoeken, moeten tot zeker eind 2020 geduld opbrengen. Het land wil namelijk eerst het binnenlandse toerisme op gang brengen, voordat het weer de deuren openzet voor internationale reizigers.

Indonesië houdt tot eind 2020 de grenzen gesloten voor buitenlandse toeristen. Dat heeft coördinerend minister voor Maritieme Zaken en Investeringen Luhut Binsar Pandjaitan bekendgemaakt.

Voldoende financiële middelen


Volgens de minister wil de regering zich eerst richten op het binnenlandse toerisme. De regering wil binnenlandse toeristen stimuleren om diverse toeristische bestemmingen in eigen land te bezoeken. Dit om de toeristische sector, die zwaar getroffen is door de COVID-19 uitbraak, weer nieuw leven in te blazen. Volgens minister Pandjaitan hebben met name de middenklasse en de hogere klasse in Indonesië voldoende financiële middelen om te gaan reizen in eigen land.

Bali en Banyuwangi


Indonesië heeft sinds eind juli Bali en Banyuwangi (Oost-Java) weer opengesteld voor binnenlandse toeristen. Volgens minister Pandjaitan zijn er sinds de opening van Bali en Banyuwangi geen nieuwe covidgevallen gemeld in deze gebieden. Reden voor de Indonesische regering om het binnenlandse toerisme weer te hervatten.

September 


Bali is sinds 31 juli dit jaar weer open voor binnenlandse toeristen. Het plan was om in september 2020 ook buitenlandse toeristen toe te laten tot het eiland. Plannen voor de openstelling van het populaire eiland voor buitenlandse toeristen zijn met de bekendmaking van minister Pandjaitan voorlopig van tafel geveegd.

Indonesië laat sinds 2 april 2020 geen buitenlandse toeristen meer toe in het land in verband met de coronapandemie.Veel toeristische attracties hebben hun deuren tijdelijk gesloten om voorbereidingen te treffen op het ‘nieuwe normaal’ met de focus op gezondheid en veiligheid voor bezoekers.