Het stadsbestuur van Jakarta is druk bezig met de voorbereidingen voor de opening van de bioscopen in de Indonesische hoofdstad. Hoewel er geen exacte datum is genoemd, is het stadsbestuur hoopvol dat de bioscopen in Jakarta, en later ook bioscopen in de rest van het land, in de nabije toekomst hun deuren weer kunnen openen. 

In een persconferentie eerder deze week zei COVID-19 taskforce woordvoerder Wiku Adisasmito dat mensen gelukkig worden van een bezoek aan de bioscoop, wat ten goede komt aan het menselijk immuunsysteem. Want een goed werkend immuunsysteem verkleint het risico op besmetting met het coronavirus, aldus Adisasmito.

Direct gesloten 


De gouverneur van Jakarta, Anies Baswedan, zei bij dezelfde gelegenheid dat bioscoopbeheerders zich strikt dienen te houden aan de gezondheidsprotocollen. Bij het niet naleven van de coronamaatregelen, wordt het betreffende bioscooppand per direct weer gesloten, aldus Baswedan.

Zolang de covid-19-pandemie voortduurt, dienen bioscopen zich te houden aan de gezondheidsprotocollen. Zo wordt bij bezoekers de temperatuur gemeten, moeten bezoekers gedurende de hele film een mondkapje dragen, dienen zij in de zaal ten minste 1 meter afstand van elkaar te houden, en wordt de bezetting gehalveerd.

12-60 jaar


Verder worden alleen bezoekers in de leeftijdsgroep 12 tot 60 jaar toegelaten en is het verboden om iets te eten of te drinken tijdens de film. Tickets moeten online worden besteld.

Vanwege de coronacrisis zijn alle bioscopen in Indonesië sinds maart dit jaar gesloten. Bioscoopbeheerders laten via sociale media weten dat zij gedurende die periode niet stil hebben gezeten. De zalen worden regelmatig gereinigd en gedesinfecteerd.