De maatregel is onderdeel van een nieuwe gouvernementele verordening die tot doel heeft de verspreiding van het coronavirus op het eiland binnen de perken te houden. Onder de nieuwe verordening zijn individuen, bedrijven, en openbare ruimten verplicht om de gezondheidsprotocollen te allen tijde te implementeren.
Geldboete
Individuen die buitenshuis geen mondkapje dragen, riskeren een boete van 100.000 rupiah.
Bedrijven en openbare ruimten die de gezondheid van medewerkers en bezoekers niet kunnen waarborgen doordat zij geen handreinigers en handwasfaciliteiten kunnen leveren, riskeren een geldboete van 1 miljoen rupiah. In het ergste geval wordt hun vergunning tijdelijk ingetrokken.
Officiële regeringscijfers
De vice-gouverneur van Bali, Tjokorda Oka Artha Ardhana Sukawati, ook wel Cok Ace genoemd, zegt dat Bali met de nieuwe maatregel het bewustzijn over corona wil vergroten.
Volgens officiële regeringscijfers staat het dodental op Bali sinds maandag 7 september 2020 op 116. Tot die datum zijn zeker 6385 mensen geïnfecteerd geraakt met het coronavirus, terwijl 5.111 mensen gezond zijn verklaard.
Toename mobiliteit
Volgens Cok Ace heeft Bali sinds eind juli te maken met een aanzienlijke toename van de mobiliteit, met name in gebieden met toeristische attracties. Vanaf 31 juli heeft het eiland namelijk zijn deuren weer opengezet voor binnenlandse toeristen.
Het is nog niet duidelijk wanneer buitenlandse toeristen weer worden toegelaten. Het plan was om vanaf 11 september 2020 Bali ook toegankelijk te maken voor internationale toeristen. Dat plan is echter ingetrokken omdat de centrale overheid tot zeker eind 2020 de grenzen gesloten wil houden voor buitenlandse toeristen.
Foto: Villa Sinar Cinta, Amed
Reacties