Na maandenlang gesloten te zijn geweest in verband met het coronavirus, hebben bioscopen in Jakarta op woensdag (21/10/2020) toestemming gekregen om hun deuren weer te openen voor publiek. Zolang de Covid-19-pandemie voortduurt, dienen bioscopen zich wel te houden aan de gezondheidsprotocollen. 

Zo mogen bioscopen in de Indonesische hoofdstad slechts 25 procent van de maximale capaciteit benutten. In andere steden in het land, waar een aantal bioscopen een paar dagen eerder al open is gegaan, geldt een bezettingsgraad van maximaal 50 procent. 

Gezondheidsprotocollen


Alleen bezoekers in de leeftijdsgroep 12 tot 60 jaar worden toegelaten. Bezoekers 
dienen minimaal een meter afstand van elkaar te houden en mogen niet van stoel wisselen. Er mag niet worden gegeten en gedronken in de zaal. Bezoekers met een lichaamstemperatuur hoger dan 37,7 graden Celsius worden niet toegelaten.

Registratie verplicht


Registratie is verplicht. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Ook voor bioscoopmedewerkers is het dragen van een mondkapje verplicht. Daarnaast dienen zij ook een gezichtsscherm en handschoenen te dragen.

Vanwege de coronacrisis zijn alle bioscopen in Indonesië sinds maart dit jaar gesloten geweest. Bioscoopbeheerders laten via sociale media weten dat zij gedurende die periode niet stil hebben gezeten. De zalen worden regelmatig gereinigd en gedesinfecteerd.