De Indonesische politie heeft afgelopen weekend in een bandenfabriek in Bogor, West-Java, het levenloze lichaam aangetroffen van een ontsnapte gedetineerde. Volgens de politie heeft de man, een Chinees staatsburger, zichzelf opgehangen. De gevangene wist een maand eerder via een tunnel uit zijn cel in Tangerang, Banten, te ontsnappen. 

Een fabrieksbewaker bracht de politie op de hoogte van de schuilplaats van Cai Chang Pan, de ontsnapte gedetineerde. De Chinees dreigde de bewaker te vermoorden als hij naar de politie zou stappen.

Geen kwaad opzet 


Het is niet duidelijk waarom Cai Chang Pan zichzelf van het leven heeft beroofd na een succesvolle ontsnapping. Uit de autopsie blijkt dat er geen tekenen zijn van kwaad opzet.

Op 14 september dit jaar ontsnapte Cai Chang Pan uit de gevangenis in Tangerang door een zelfgegraven tunnel van 30 meter lang waaraan hij maandenlang gewerkt had. Naar verluidt kreeg hij daarbij ook hulp van gevangenisbewaarders.

Volgens de politie kregen twee bewakers 100.000 rupiah voor het leveren van graafgereedschap. 

Ter dood veroordeeld


Cai Changpan werd in 2016 ter dood veroordeeld wegens het smokkelen van 135 kilogram methamfetamine. In 2017 ontsnapte hij uit een politiecel in Oost-Jakarta door een gat in de muur te maken. De politie wist hem echter niet veel later weer op te pakken. Hij werd overgebracht naar de gevangenis in Tangerang waar hij verbleef in afwachting van zijn executie.