Milieuactivisten maken zich zorgen om het welzijn van de komodovaranen in het Komodo Nationaal Park. Daar zijn momenteel werkzaamheden aan de gang voor de bouw van een immens 'Jurassic Park'- achtig toeristisch park. 

Een foto die is genomen in het Komodo Nationaal Park heeft behoorlijk wat ophef veroorzaakt.

 


Op de foto, die viraal is gegaan op sociale media, is te zien hoe een laadtruck oog in oog staat met een komodovaraan.

De foto is gemaakt op het eiland Rinca, een van de drie grote eilanden die deel uitmaken van het Komodo Nationaal Park, waar bouwvakkers met zware machines bezig zijn aan de bouw van 'Jurassic Park'. 

Geronk van trucks


Milieuactivisten zetten vraagtekens bij het immense project. De bouwwerkzaamheden kunnen slecht uitpakken voor de natuur in het gebied, wat weer grote gevolgen kan hebben voor de komodovaraan en andere dieren die er leven.

Ook zeggen milieuactivisten bang te zijn dat het het geronk van de trucks en bouwmachines stress zal veroorzaken bij de dieren.

Tijdelijk gesloten


Het Indonesische ministerie van Milieu en Bosbouw zegt dat milieuactivisten zich geen zorgen hoeven te maken. Bij de bouwwerkzaamheden wordt rekening gehouden met het welzijn van de dieren.

Desondanks hebben de autoriteiten, niet lang na het viraal gaan van de foto, Loh Buaya, het gebied op Rinca waar bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd, gesloten voor publiek. De sluiting duurt tot zeker juni 2021.

Premium bestemming


Het Komodo Nationaal Park is opgericht in 1980 en bestaat uit de grotere eilanden Komodo, Rinca en Padar en een aantal kleinere eilanden. Het park is in 1991 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vorig jaar maakte de overheid plannen bekend om delen van het park om te toveren tot een 'Jurassic Park'-achtig toeristisch park. 

Foto: Villa Sinar Cinta