Het stadsbestuur van Denpasar, Bali, heeft een 25 kilometer lange fietsstrook aangelegd en hoopt daarmee nog meer mensen aan het fietsen te krijgen. Wordt Denpasar je volgende fietsbestemming? 

De nieuwe fietsstrook maakt deel uit van het geïntegreerde openbaarvervoersysteem op het eiland waartoe ook de nieuwe Trans Metro Dewata bussen behoren. De fietsstrook moet een alternatief zijn voor de autovrije zondag die wegens de coronacrisis voor onbepaalde tijd is afgelast.

Richting Sanur


Fietsers die gebruik willen maken van de 25 kilometer lange fietsstrook kunnen hun fietsavontuur beginnen bij het gebouw van Dharma Negara Alaya, het cultureel centrum in Denpasar, en helemaal richting het strand van Sanur fietsen.

Het stadsbestuur moedigt fietsers ook aan meteen van de gelegenheid gebruik te maken en het nieuwe busvervoersysteem van Bali uit te proberen. Reizigers kunnen bijvoorbeeld instappen bij Jalan Gajah Mada, een drukke weg, die ook op de fietsroute ligt.

Eerder dit jaar lanceerde Bali het Trans Metro Dewata busvervoersysteem waar reizigers tot eind dit jaar gratis gebruik van kunnen maken.

Fietsplezier


I Ketut Sriawan, hoofd van het agentschap dat verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer op Bali, zegt dat de huidige fietsstrook in 2021 wordt verlengd. Nog meer fietsplezier gegarandeerd voor de sportievelingen!

Sriawan hoopt dat het geïntegreerde openbaarvervoersysteem op Bali op veel steun kan rekenen want, zegt hij, fietsen is beter voor het milieu en voor de gezondheid. Fietsen versterkt het immuunsysteem wat vooral tijdens de Covid-19 pandemie heel belangrijk is, aldus I Ketut Sriawan.