Studenten van een onderwijsinstelling op Bali mogen hun studie betalen in kokosnoten. Dit vanwege de financiële problemen waar verscheidene huishoudens op het eiland mee kampen als gevolg van de Covid-19-pandemie. 

Aanvankelijk betaalden studenten hun lesgeld in drie termijnen. Door de coronacrisis biedt de Venus One Tourism Academy in Tegallalang, Gianyar, studenten ook de mogelijkheid hun studie in kokosnoten te betalen.

Kokosolie


In een interview met Balipuspanews.com zegt schooldirecteur Wayan Pasek Adi Putra dat de school vanwege de pandemie een flexibel beleid hanteert: Omdat de school kokosolie produceert, kunnen studenten sinds maart dit jaar hun lesgeld ook betalen door kokosnoten mee te brengen. Volgens Wayan kiezen veel studenten voor deze manier van schoolgeld betalen. 


Studenten kunnen naast kokosnoten ook bladeren van de moringaboom (daun kelor) meenemen en bladeren van de Aziatische waternavel (daun pegagan). Deze bladeren worden gebruikt voor de productie van natuurlijke zeep.

Ondernemersgeest


Wayan zegt dat de school studenten bewust wil maken van het belang van een optimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen in de omgeving. Studenten kunnen helpen bij het verkopen van producten die door de school worden geproduceerd. Dit draagt bij tot het stimuleren van de ondernemersgeest van studenten, zo legt Wayan uit.