Zes vrouwen zijn begin november dit jaar vanuit Jakarta naar Bali gefietst om het toerisme op het populaire eiland te promoten. De vrouwen vertrokken op 1 november 2020 uit Jakarta en arriveerden op 14 november in Denpasar, Bali.

De zes maken deel uit van Women’s Cycling Community (WCC) Bali, een fietsclub voor vrouwen. In 14 dagen legden de vrouwen een afstand af van 1281 kilometer waarbij zij de volgende route volgden: Jakarta-Bandung-Cirebon-Pekalongan-Semarang-Tuban-Surabaya-Probolinggo-Situbondo-Gilimanuk-Tabanan-Badung- Denpasar.

Veilige en geschikte bestemming


De vrouwen willen met hun fietstocht het toerisme van Bali promoten en de toeristische sector op het eiland ondersteunen. Zij willen laten zien dat Bali, ook tijdens de Covid-19-pandemie, een veilige en geschikte bestemming is om te bezoeken. Ook willen de zes, die in het dagelijks leven huisvrouw zijn, laten weten dat vrouwen niet bang hoeven te zijn om op de fiets te stappen.

Volgens deelneemster Trilara Prasetya Rina, tevens voorzitter van Women Cycling Community, hebben de vrouwen zich niet speciaal voorbereid op de fietstocht Jakarta-Bali. Het enige wat zij deden is drie keer per week fietsen waarbij zij per keer een afstand afleggen van 60 tot 75 kilometer. 

Drie keer per week


‘We waren er mentaal en fysiek klaar voor. We hebben ons er niet speciaal op voorbereid zoals atleten dat doen. Het enige wat wij hebben gedaan is drie keer per week fietsen’, aldus Rina zoals geciteerd door Tribun Bali

De vrouwen kijken tevreden terug op de fietstocht Jakarta-Bali en zijn van plan over twee of drie maanden ook ‘een rondje’ Bali te gaan doen waarbij zij een afstand zullen afleggen van 369 kilometer en de volgende route zullen volgen: Denpasar-Gilimanuk-Singaraja-Klungkung-Nusa Dua.