Gouverneur Anies Baswedan van Jakarta is positief getest op Covid-19. De gouverneur zegt in een videoboodschap dat hij het goed maakt en momenteel in zelfisolatie zit. 

Anies Baswedan onderging op maandag 30 november 2020 een PCR-test die een positief resultaat aangaf. De gouverneur heeft geen last van symptomen en zal alle geplande virtuele vergaderingen gewoon bijwonen.

Contactonderzoek


De gouverneur verzoekt iedereen die de afgelopen dagen met hem in contact is geweest in zelfisolatie te gaan of een swab-test te ondergaan. Medewerkers van de gezondheidsdienst voeren contactonderzoek uit om mensen op te sporen die in nauw contact zijn geweest met gouverneur Baswedan.

Ook vice-gouverneur positief


Het gedeelte van het stadhuis in Jakarta waar de gouverneur kantoor houdt, wordt voor nog onbepaalde tijd gesloten, zoals dat ook eerder al is gebeurd met het gedeelte van het stadhuis waar vice-gouverneur Rizia Patria kantoor houdt. Andere delen van het stadhuis blijven gewoon open. 

Op zondag (29/11/2020) testte de vice-gouverneur positief op Covid-19. Omdat Baswedan in nauw contact met Rizia Patria was geweest, werd bij de gouverneur diezelfde dag nog een antigeentest uitgevoerd, waarvan het resultaat negatief was. De PCR-test die de dag erna bij Baswedan werd afgenomen, gaf echter een positief resultaat aan.