Garuda Indonesia is op 11 december 2020 met een speciale livery in Amsterdam geland. Het betreft een 777-300ER voorzien van een speciaal mondmasker. 

 

Voor deze campagne was er in Indonesië een winnaarswedstrijd opgezet waarbij iedereen een eigen design kon insturen voor vier andere toestel types van de vloot van Garuda Indonesia nadat als eerste een Airbus A330-900 Neo van een mondmasker was voorzien.


Met dit initiatief wil Garuda Indonesia, in samenwerking met de Indonesische overheid en sponsoren, meer bewustzijn creëren voor het dragen van een mondkapje. 


Amsterdam


De winnaars konden hun eigen ontwerp op één van de toestellen terug zien. Winnares Johanna Angelia Christian maakte een ontwerp met het thema: “Bersama Membangun Masa Depan Bangsa”, vrij vertaald: “Samen bouwen aan de toekomst van onze natie”. 


Dit winnende design is te zien op de Boeing 777-300ER die op de route naar Amsterdam vliegt.


Vaker naar NL


De Boeing 777-300ER, met toestelregistratie PK-GIJ, zal zaterdag 12 december 2020 om 11.05 uur weer vertrekken en non-stop naar Jakarta vliegen. Wellicht komt de PK-GIJ in de nabije toekomst vaker naar Amsterdam.


Foto: Garuda Indonesia