[Dit artikel is geüpdatet] Het Indonesische farmaceutische staatsbedrijf Bio Farma is zondag (3/1/2021) begonnen met de distributie van drie miljoen doses coronavaccins in alle 34 provincies in het land. 


Het coronavaccin van Sinovac moet bewaard worden op een temperatuur tussen de +2°C en +8°C. Tijdens een videoconferentie zei regeringswoordvoerder Bambang Herianto dat Indonesië reeds bekend is met massavaccinatie. Hij heeft er het volste vertrouwen in dat het distributieproces soepel zal verlopen. 


Kwaliteit gegarandeerd

 

‘De kwaliteit van het vaccin is gegarandeerd omdat de vaccins onder lage temperaturen getransporteerd worden totdat ze hun eindbestemming, namelijk de gezondheidscentra, hebben bereikt’, aldus Herianto zoals geciteerd door The Jakarta Globe


Bij deze eerste distributie van de coronavaccins werkt het ministerie van Volksgezondheid samen met het leger, de nationale politie en het ministerie van Transport. 


181 miljoen

 

De Indonesische regering heeft zich ten doel gesteld om ten minste 181 miljoen van de 270 miljoen inwoners in het land te vaccineren, waarbij gezondheidswerkers de hoogste prioriteit krijgen. 


De vaccins worden gedistribueerd over 13.000 gezondheidscentra (Puskesmas, Pusat Kesehatan Masyarakat), 2500 ziekenhuizen en 49 gezondheidskantoren in zeehavens in de uitgestrekte archipel. 


Eerste lading


Op 6 december 2020 ontving Indonesië de eerste lading coronavaccins (1,2 miljoen doses) uit China. De tweede lading Chinese vaccins (1,8 miljoen doses) arriveerde net vóór de jaarwisseling in het land op 31 december 2020. Op 12 januari 2021 ontving het land de derde lading (15 miljoen doses), terwijl de vierde lading vaccins (10 miljoen doses) uit China op 2 januari 2021 in Indonesië arriveerden. 


Indonesië maakte eerder ook al bekend toestemming te hebben gegeven voor het gebruik van Covid-19 vaccins van de volgende farmaceutische bedrijven: Bio Farma, Sinovac, Pfizer, Sinopharm, Moderna en AstraZeneca. 


Laatste update: dinsdag 2 februari 2021, 05.20 uur