Nunuk Nuraini, de uitvindster van diverse smaken van Indomie is op woensdag (27/1/2021) overleden. Indomie is razendpopulair in binnen- en buitenland en daar hebben de smaken die Nuraini voor het Indonesische noedelmerk heeft samengesteld zeker aan bijgedragen. 


Nuraini werkte al bijna 30 jaar bij Indofood, het bedrijf achter Indomie. Ze is afgestudeerd in Levensmiddelentechnologie aan de Padjajaran universiteit (UNPAD) in Bandung, West-Java, staat in Kompas


Van soto rendang tot sambal matah


Nuraini werkte bij Indofood als Manager Flavor Development waar ze verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van diverse smaken van Indomie. Tijdens haar loopbaan bij het Indonesische levensmiddelenbedrijf ontwikkelde Nuraini verscheidene smaken Indomie zoals soto rendang, kari ayam (kip kerrie) en sambal matah. Maar de meest populaire smaak blijft toch wel Indomie mi goreng.


Indomie instant noedels zijn niet alleen populair in Indonesië, maar ook in het buitenland. De noedels zijn verkrijgbaar in meer dan 80 landen wereldwijd waaronder in Nederland, Australië, de VS en in Nigeria. 


Heldin


De gouverneur van West-Java, Ridwan Kamil, noemde haar een paar jaar geleden ‘pahlawan bagi anak-anak kos’, vrij vertaald ‘de heldin voor studenten die op kamers wonen’. De noedels zijn goedkoop en makkelijk en snel te bereiden.


Nunuk Nuraini is 59 jaar geworden.