De rechtbank van Denpasar heeft een 53-jarige Fransman veroordeeld tot acht jaar cel voor het misbruiken van een minderjarige jongen. De opgelegde straf is lager dan de 12 jaar gevangenisstraf die de officier van justitie had geëist.


Ook moet de 53-jarige Fransman een geldboete betalen van 100 miljoen rupiah, omgerekend is dat iets meer dan 5500 euro, of een extra gevangenisstaf van drie maanden. 


‘We zijn nog aan het overleggen of we in beroep gaan tegen de uitspraak van de rechtbank,’ aldus officier van justitie Bagus Putra Gede Agung zoals geciteerd door The Jakarta Post


Sinds 2017


De Fransman met de initialen EAPM zou de minderjarige jongen sinds 2017 tien keer hebben verkracht. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden in de woning van de man, schrijft Kumparan.


Het misbruik kwam pas in september 2020 aan het licht. Het slachtoffer, die bevriend was met de zoon van de Fransman, was toen 12 jaar oud. Het seksueel misbruik werd ontdekt door de vader van het slachtoffer die zelf ook bevriend was met de Fransman. 


Bewijs


Uit medisch onderzoek blijkt dat de jongen inderdaad het slachtoffer was van seksueel misbruik. De Fransman ontkent het kind te hebben misbruikt of hem te hebben gedwongen niemand over het misbruik te vertellen.