De Indiase coronavariant is opgedoken in Indonesië en is gesignaleerd in een aantal gebieden in het land. Dat heeft de Indonesische minister Budi Gunadi Sadikin van Volksgezondheid bekendgemaakt. 


Volgens minister Sadikin zijn er zeker tien gevallen van de Indiase coronavariant bekend, waarvan zes geïmporteerde gevallen. Bij de andere besmettingen gaat het om lokale transmissies. Het gaat om twee gevallen op Sumatra, een geval in de provincie West-Java en een geval in Zuid-Kalimantan. 


Vliegverbod


Een aantal dagen eerder stelde de Indonesische regering al een verbod in voor passagiersvluchten uit India waar de pandemie hevig huishoudt. Het verbod geldt voor alle buitenlandse bezoekers die 14 dagen vóór aankomst in Indonesië, naar India zijn afgereisd. 


Ook de afgifte van visa voor houders van een Indiaas paspoort wordt opgeschort. 


Reizigers met de Indonesische nationaliteit die vanuit India reizen zijn uitgezonderd van het verbod, maar moeten 14 dagen verplicht in quarantaine gaan. 


Vier luchthavens


Vliegtuigen uit India mogen alleen landen op de volgende vier internationale luchthavens in Indonesië: Soekarno Hatta International Airport in Tangerang (Banten), Juanda International Airport in Surabaya (Oost-Java), Kualanamu International Airport in Medan (Noord-Sumatra) en Sam Ratulangi International Airport in Manado (Noord-Sulawesi). 


Het gaat om een tijdelijke maatregel die regelmatig wordt geëvalueerd en indien de situatie het toelaat, aangepast wordt.