[Dit artikel is geüpdatet] Bij overstromingen veroorzaakt door zware regenval zijn op het Indonesische eiland Flores zeker 124 mensen om het leven gekomen. Tientallen mensen worden nog vermist. Dat heeft het Indonesische agentschap voor rampenbestrijding BNPB bekendgemaakt. 


Verscheidene bruggen zijn ingestort, wegen raakten geblokkeerd door omgewaaide bomen, en zeker een schip is gekapseisd door de hoge golven. Het noodweer wordt veroorzaakt door de tropische cycloon Seroja die momenteel over het gebied raast.


4 april 


Het oosten van Flores werd zondagochtend (4/4/2021) rond 01.00 uur lokale tijd opgeschrikt door aardverschuivingen en plotselinge overstromingen die veroorzaakt zijn door zware regenval. Voor zover bekend zijn de volgende gebieden op het eiland het ergst getroffen door de natuurramp: Ile Boleng, Oost- Adonara, Wotan Ulumado en Lembata. 


Reddingswerkers zoeken nog steeds naar overlevenden, en zijn druk bezig mensen te evacueren. 


Oost-Timor


Ook in het naburige Oost-Timor heeft het noodweer levens geëist. Hier zijn zeker 21 doden gevallen bij aardverschuivingen en overstromingen. Het merendeel van de doden viel in Dili, de hoofdstad van Oost-Timor. Meer dan 1500 mensen zijn geëvacueerd.  


De meteorologische dienst van Indonesië BMKG verwacht dat het slechte weer deze week nog zal aanhouden. 


Laatste update: 6 april 2021, 11.03 uur