In Boyolali, Midden-Java, heeft een bootongeluk aan negen mensen, onder wie ook kinderen, het leven gekost. De boot met 20 mensen aan boord kapseisde nadat de passagiers allemaal naar een kant van het vaartuig liepen voor een selfie. 


Het ongeluk gebeurde op zaterdag (15/5/2021) rond 11.00 uur in het recreatiegebied Waduk Kedung Ombo in Boyolali, Midden-Java. De boot met opvarenden was onderweg naar Warung Apung, een drijvend restaurant in het waterreservoir, om daar de lunch te nuttigen.


Uit balans


Toen de boot bijna bij de bestemming was aangekomen, wilden de opvarenden een selfie maken. De passagiers liepen allemaal naar een kant van het vaartuig waardoor de boot uit balans raakte en kantelde. 


Volgens een politiewoordvoerder droegen de passagiers en de bestuurder van de boot geen reddingsvest en waren er ook geen reddingsvesten aan boord. 


Waterreservoir


Waduk Kedung Ombo is een groot waterreservoir gelegen in de provincie Midden-Java. Het drijvende restaurant Warung Apung ligt in het waterreservoir en wordt in het weekend en op vrije dagen druk bezocht door met name lokale toeristen .